onsdag 31 mars 2021

"Mini alperna"

När jag är ensam i stugan så gör jag som sagt saker i min egen takt , det som jag till först gör så vet ni alla...sova länge. Finns nog absolut ingen bättre än att få dra sig hur länge under det sköna täcket och stiga upp precis när man vill om man vill. Nu har det ju varit så otroligt fina dagar så man vill ta vara på dom och inte ligga inne hela dagen , hinner med det sen då det blir sämre väder.

Sen märks det ju också när man är ensam att det knappast minskar något från kylskåpet mot då vi alla är på plats och det är frukost , lunch , mellanmål middag och kvällsbiten  för 4 pers. Tycket jag inte gör annat än bär hem matkassar och flera liter mjölk. Nu har jag inte på hela veckan behövt åka till matbutiken utan klarat mig med det jag har är. Nu blir det till påsken igen att fylla upp kylskåpet för på torsdag kommer Mikko och kidzen hit ,  sen kommer Angelica&co också hit över påsken.

Det som underlättar matlagningen är då vi kommer vara mycket i skidbacken om dagarna så kan man sitta där och grilla korv eller skära pizza bitar och lägga i folie och värma upp på  grillen mellan skidpauserna. Hoppas ju innerligt att alla hjälps åt och jag inte står vid spisen hela påsken.



På dagen for jag ett par timmar till skidbacken och lika lugnt var det som igår. Fick vara nästan helt för mig själv i  backen , inte många och skida mitt på dagen så här en vardag. Därför är det bra i framtiden sen då inte kidzen mera vill hit till stugan  med oss så behöver vi inte vara här på loven då alla andra är här utan kan komma då  det är lugnare i backarna.

Det var så otroligt fint väder då jag idag for till backen , solen sken från en klarblå himmel och snön gnistrade vit , fick nästan riktigt känslan att jag var utomlands. Man kan säga att jag var i "minialperna".



 Kan bara tänka mig hur fint det måste vara i alperna då du står högst uppe och blickar ut över alptopparna i vårsolen. Vi får ju hoppas att resande någon gång återgår till det normala igen och gör det möjligt att åka och skida till alperna.



På kvällen slö tittade jag på tv då jag hörde att det kom en bil på backen runt kl 22 och Angelica , Robin och Winstone hunden anlände hit. Dom ville komma redan på kvällen så dom kan åka tidigt till backen på torsdag och börja öva med sina snowboards. Bäst och vara tidigt igång innan alla påskfiraren kommer hit och fyller backarna. Vi kollade på nätet och det ser ut som dom flesta stugor är fullbokade nu till veckoslutet. 

Det kommer  vara livat i byn , men i skidbacken går det bra att hålla avstånd och sen håller vi oss bara i egen stuga och firar påsken tillsammans med familjen.



Hoppas ni alla får en lugn och trygg påsk , får vara friska och fast alla inte har möjlighet att fira med nära och kära så försök göra påskveckoslutet så mysigt som möjligt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar