tisdag 9 mars 2021

Arbetsveckan över

 

Idag då jag går iland från Grace så känns det precis som det gjorde för ett år sedan då allt stängdes och Grace blev från kryssningsfartyg till ett fraktfartyg. Nu är vi i samma situation igen fast jag och hela världen säkert hade trott att nu skulle det se mycket ljusare ut men så blev det inte utan vi är tillbaka i ruta ett.

Ifjol den här tiden blev det  hemskola och nu är vi där igen ,  3 veckor skola hemma för kidzen. Som tur så blir jag nu ledig och kan vara hemma och sköta om att allt löper på så smidigt som möjligt för visst är det för dom också en konstig tid och dom behöver allt stöd som finns att ge. Som tur så har vi det stabilt hemma och vi mår bra , men visst är det säkert många många familjer som skrapar sig i huvudet nu och tänker  "nej fan , igen denna hemskola ". Att vara under samma tak dygnet runt en längre tid så kanske inte är så bra lösning för en del , många barn som kanske inte får lugn och ro att studera då föräldrarna bråkar , super och slåss.För många finns det absolut ingen trygghet i hemmet utan dom skulle absolut behöva få vara i skolan där läraren finns brevid.

Vi går alla och väntar att allt detta skall ta slut och vi får börja leva ...men tänk om detta bara är början på allt som komma skall. Kanske vi om ett år är i en ännu värre situation än vad vi är i nu och denna virus blir bara värre och värre. Då det blev prat om dessa vacciner så började man redan se ljuset i tunneln , men till ingen nytta. Nu har det redan hunnit komma en ny virus variant och tror knappast detta vaccin hjälper då den virusen börjar härja på.  

Det är nu ett år sedan som allt stängdes ner och nu stängs det igen och jag som trodde på hösten att nog blir det att återgå till jobbet normalt nu på våren , men så blir det inte. Undrar om vi alls kan återgå till jobbet detta år, tvivlar. 

Det var jätte sorgligt att se avdelning efter avdelning stängas ner nu innan jag for hem , nej det är ju inte så här det skall vara. Där skall vara massor med folk som har roligt , hyttarna skall vara slutsålda, det skall vara musik och dans , god mat och folk i rörelse dygnet runt , inte som det ser ut nu , för tillfället kan man säga att Grace blev ett fraktfartyg igen nu då denna lock down kom.

 


 


 

Det har varit roligt att få jobba en vecka för jag har inte jobbat sen början av Januari, denna gång skötte jag svitena. Roligt att träffa arbetskompisar , roligt att jobba för då får man lön ,  sen behövde inte laga mat på en vecka och inte heller åka till butiken och handla mat. Nu blir det igen att släpa hem dessa matkassar och ett evigt  planeras vad  man skall hitta på att laga till mat. 

 Känns lite konstigt att komma hem på en tisdag då jag är så van att byta på måndagar så i morron är vi redan inne på halva veckan och så är det snart veckoslut igen.


 

Innan veckan var över så hann jag njuta av några vackra solnedgångar och det är sådana vyer som man aldrig tröttnar på då man jobbar på sjön. Nu är det bara att vänta på samtal och se om det dyker upp mera jobb om inte så njuter jag av att vara ledig. 

I morron när jag vaknar skall jag bli länge i sängen , skall se om jag hittar någon bra serie på Netflix. Skönt att få denna hotellstämning i sovrummet nu då vi inte på ett tag kommer att checka in på något Spa/hotell. Tids nog så hoppas jag vi får njuta av hotell/Spa men tills dess så myser vi hemma eller i stugan.


 


Ett stort tack till Mikko som överraskade mig med Sushi då jag kom hem. Har hela arbetsveckan längtat efter det och nu fick jag äntligen gotta mig. Sen tack till Michelle som hade varit duktig och städat , det var så rent och fint då jag kom hem. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar