lördag 15 oktober 2016

Långa och tunga steg.

Jag har berättat tidigare i somras att jag inte hittade den riktiga stug fiilisen denna sommar det var redan lite segt förra sommaren.
Trött på allt packande av och an,allt stress och måste göras då man kommer till stugan...det är som ett arbetsläger och jag vill ha en plats där jag kan koppla av,njuta och slöa efter jag blir ledig från min arbetsvecka.

Men måste nog erkänna att det var med långa tunga steg jag idag gick upp till stugan och visste att det var detta för denna säsong....dörren skall låsas för sista gången i år.Då stugan ligger ute på en holm och man måste dit med båt så är säsongen begränsad och mycket kortare än ett sommarställe dit du slipper med bil och kanske kan ha lite värme på hela året  och kanske åka dit ett veckoslut i december.
Vår stugsäsong slutar oftast i oktober för sen kan det hastigt komma en köldknäpp och det slår den första tunna isen ..då är det ju inte så roligt att ha båten kvar i sjön.

Men som vi sa ....om veckorna går så här snabb som dom nu rusar iväg så är det snabbare än vi tror vår och vi igen får låsa upp stugdörren för att vädra och fixa och ta emot den nya stugsäsongen.Hoppas stuggnistan hittar tillbaka åt mig till nästa säsong och jag orkar packa kassarna och åka till vårt arbetsläger.

Har mycket som jag skulle villa fixa och trixa där också ....men nu koncentrerar jag mig på hemmet och nya tag i stugan nästa år.Vi har faktiskt varit där också på vintern ...men då måste det vara bra isar för att komma dit och snöscotrarna som vi brukar köra med börjar vara i så dåligt skick.Det har också sin charm att vara där på vintern.


Men tills våren och nästa säsong så är det....Hej då stugan!!!
Start mot stugan!!
 
 
 
Så var det slut studsat för denna säsong.
 
Bilden lite redigerad men gräsmattan var super grön ännu.
 
 
Tomt och trist...stolar och bord är i vinterförvar!!
 
"Kaptenen" sa att vi provar komma iland med bensinet som var i tanken..men nej.Fick tanka på halva vägen ;)
 
Så lugnt och tyst!!
 
Mikko har varit Super duktig och fixat vedhus...fortsätter i vår!!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar