tisdag 4 oktober 2016

Tillbaka på våra platser.

Då är vardagen på allvar igång hemma i vår familj.
Skolan har ju börjat för ett tag sedan så kidzen är redan inne i sina rutiner....sen var det dags för mig att  idag gå över landgången och stiga ombord på Grace efter min sjukledighet  och  Mikko som nu varit alterneringsledig i 4 månader  började också  sitt jobb idag....så nu börjar det rulla på som vanligt .

Visst var det för oss vuxna med blandade känslor som vi startar vardagen ...jag som nu var lite längre hemma skall plötsligt säga hej då till min familj för att vara borta från dom en vecka ..men  tur så går veckorna snabbt och jag är snart hemma igen.Sen har det ju varit skönt att vara hemma då kidzen ännu är relativt små ...det är nog ännu rätt många trådar man skall hålla i såhär i vardagsruliansen...innan dom börjar klara sig helt själva.
Skönt att ha kunna vara hemma och fixa och greja,handla i lugn och ro,ha maten klar då dom kommer från skolan,tvätta,städa,fixa fint i skåpen ja som sagt man blir aldrig sysslolös då man har barn och ett hem som man vill hålla i skick.

Sen har ju Mikko kunna göra lite sina egna grejer då han har varit ledig och jag skött hemmet så han har varit ute på stugan och grejat m.m

Jag har ju som tur är alltid varannan vecka ledig och tid att njuta,koppla av,hålla hemmet i skick,hålla öga på kidzen osv....men nu då Mikko börjar jobba igen så är nog hans ledighet och egen tid begränsad...dom har jäkligt långa arbetsdagar + att han har allt hemsysslor och ansvar på sina axlar då jag är en vecka på jobb.Så visst har  han  njutit till fullt av sin alternerings ledighet nu under dessa månader.

Mikkos en arbetskompis och hans fru tog alterneringsledigt 4 mån, dom hade sparat i spargrisen för sin ledighet och så pyste dom nästan 2mån till Australien (deras barn är redan stora) så dom har möjlighet att resa.
Vi brukar ibland lite leka med tanken att sen då kidzen är äldre och klarar sig själva att vi skulle ta tex 4 mån altertnerings ledighet och åka iväg nånstans lite längre tid...nå det är inte aktuellt nu ..framtiden får visa vad som komma skall!!

Nu nöjer vi oss med att resa med våra arbetsplatser....Mikko kör buss och reser runt i Åbo varje dag och jag jobbar ju på Grace så jag får resa fram och tillbaka Finland/Sverige i en veckas tid ..inte illa det heller och vi får lön att vi reser!!!

Mikko reser runt i Åbo

Här reser jag nu en vecka ..Åbo/Stockholm


Nu är det go natt och så får jag hoppas att tv:n,telefonen och väckarklockan väcker mig kl 5.20!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar