måndag 21 november 2016

Alla har vi en tid på dygnet då vi trivs bäst!!!

Satt och diskuterade med en yngre flicka om tider och när på dygnet man trivs bäst osv.
Vi kom underfund med att vi båda skulle kunna ändra om vår dygnsrytm helt och hållet.Jag skulle helt bra kunna ha min dag på natten och min natt på dagen....nu blev det lite råddigt men ni förstår säkert hur jag menar.

Tycker det är så skönt då allt börjar varvas ner mot kvällssidan...i hemmet blir det lugnt och skönt,ute börjar allt tystna,ingen rusningstrafik....men i längden skulle det ju nog bli tungt att ha dag då det är natt i och med att man aldrig skulle njuta av ljuset som finns på dagen.
Förstås denna tid är det ju nästan mörkt dygnet runt här i Finland.

Jag märker då jag är hemma på ledigt att min kropp mår bäst på natten....det är då jag verkligen kopplar av och samlar energi.Det är då jag har tid för bara mig själv.

Igår satt jag halva natten och basta och hörde på musik...sen hade jag lovat att köra Mikko på jobb han skulle vara där kl 5 så jag tänkte onödigt att fara och sova , jag var hur pigg som helst då han steg upp yrvake och frågade om jag inte alls hade sovit.

Sen skulle jag köra M  till simmhallen kl 12 hon hade simtävling så före det sov jag en liten stund och efter jag fört hon till simmhallen så skulle jag söka Mikko från jobb och sen for jag hem med bussen och han for till simmhallen och söka henne.
Så jag tror alla måsten och tidtabeller dagstid gör mig till en nattuggla då jag får varva ner totalt.Många funderar säkert om jag alls sover eller när hinner jag sova då jag vakar så mycket.
Jag hinner nog sova ....och ibland klarar jag mig med jätte lite sömn och sen ibland skulle jag kunna sova hur mycket som helst och sen har jag på vardagarna min lediga tid då M är på jobb och kidzen i skolan så då brukar jag passa på ibland och ta en dagstupplur.

Sen är jag ju en julmänniska ut i fingertopparna (ni vet) och vill till 100% njuta av allt mysigt så här före julen,hinner ju inte sova måste suga i mig allt härligt jul!! (julstressen lämnar vi långt bort den finns som sagt inte med i mitt ordförråd)
Nu börjar jag så där sakta men säkert få hemmet så där mysigt juligt som det skall vara så här i väntan på julen och så hinner jag också lite njuta av det förrän jag åker på jobb.
Har fixat så julmysigt i vårt lilla kombinerade badrum/basturum... det är nog ett rum där jag får tankarna nollade totalt.I skenet av lyktor och bra musik och den härligt varma bastun där blir jag som en ny människa.

Nästa projekt är balkongen som jag kommer att pynta... snurrar  i huvudet massor med tips.Gillar att att sitta ute på balkongen då jag har bastukväll ..är så superskönt med frisk luft och sen in igen i den varma bastun och mera bad.

Kommer att bli inlägg på härliga julfoton här på bloggen men inte riktigt ännu.
Lite bilder från min bastukväll bjuder jag på.
Jo ni ser rätt...lyssnar på "Bäkkärit" (Backstreet Boys)


Röda,blåa,vita färger passar också bra juletid...gillar mina Ikea lyktor.Har  dom i olika färger för olika årstider ;)

Bastun varm och vattnet blandat med Björkdoft...härligt...nu blir det relax!!!

Alla knep är bra...datan på utsidan och öronplopphörlurar med in i bastun och musiken på full volym...me like!!!

Detta spegelskåp är från Ikea och passar perfekt i vårt lilla kombinerade
badrum/basturum/bykrum...jo det ryms mycket i ett litet rum.
Finns det hjärterum så finns det stjärterum!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar