torsdag 24 november 2016

En sak som alla borde ha!

Vad tror ni det skulle kunna vara denna tid på året...jo REFLEX.Alltså nog är det så otroligt mörkt därute nu och ibland då jag kör kidzen till skolan och det regnar så kan jag lova att man ser inte mycket vad som händer några meter framåt och då skall ni tänka att jag kör i stadsbelysning.
Brukar ofta tänka  på dom som rör sig ute på landet där det är lite glesare med vägbelysning så nog är det så otroligt farligt att vara utan reflex.

Vi har nog barnen full packade med reflex allt från vanliga till sådana som blinkar....jag skiter totalt i om dom ser ut som levande julgranar ....men vill ta det säkra före det osäkra.
Googlade och såg att dom säljer  häftiga reflexkläder och reflex paraplyer,reflexryggsäckar...har faktiskt inte sett nån affär som säljer här i  Åbo.
Har också försökt googla om jag skulle hitta i Usa...alltså vore superbra med reflexskolväskor.

Min karl som är yrkeschaufför (kör stadsbussarna)  poenterar varje dag hur dåligt man ser fotgängaren och hur mycket han ser sådana som är mörkt klädda och inte ett ända reflex.
Men sen finns det nog dom i mängden som verkligen är jäkligt bra utrustade....med tex fina reflexvästar m.m och det är också superbra dom som har blinkande reflex i hundbanden och också på hunden.

Tummen upp för er alla som verkligen ger er tid att fästa fast reflex på era kläder....det sparar många liv i trafiken och tänk hur mycket lättare det är för den som kör bilen då den ser på långt håll en fotgängare.
Själv är jag ju så dålig att vara ute och promenera och i synnerhet denna tid på året får dom nog sparka mig i arslet om jag skall måste ut....hatar så mycket detta rusk,kyla,mörker så jag myser hellre inne.

Men som sagt går vi på nån länk på kvällen så är det nog absolut reflexet på !!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar