onsdag 1 januari 2020

Äntligen upp i backen ...men med pulkka

Så är det dags  att öppna en ny bok ...."livetsbok"  för 2020 där alla sidor är tomma och det är jag som skall skriva mina egna kapitel i den boken. 

Jag hoppas att denna bok blir fylld av en massa härliga äventyr och dom orosmoln som cirklar över mig blir lite färre detta år. Jag är en optimist och ser positivt framåt och skall göra detta till ett bra år.

Vi avslutade 2019 med en rolig gemensam nyårs hamburgar buffe , sen blev vi och se på det stora fyrverkeriet här i Himos för vi skulle inte ha hunnit till Jämsä och blev sen en stud och pratade med lite gäng som hyrt stuga i vårt område och sen in och se på tv.



1:a januari började just så lugnt som en ledig dag skall vara. Vi sov hela gänget länge efter en rolig nyårs kväll , sen började vi fundera om vi skulle fara till backarna på kvällen och åka  pulka och grilla korv.



Mikko skulle till Åbo med bussen för han hade två dagar jobb och sen kommer han upp igen till veckoslutet .Vi andra klädde oss varmt , packade picknick kassen och plockade ihop pulkorna , sen styrde nosen mot backen.



Yess äntligen skall jag upp i backen ....tyvärr ännu som sagt inte med skidor utan med pulkka. Nytt för i år här i Himos är att dom byggt ett nytt området som heter Lumila där finns som sagt pulbacke och sen kan man också åka med sk ringar ner för en backe. Man får låna pulkor och ringar där om man inte har egen pulke med. 



Sen har dom byggt en ny tunnel där du kan stå på en sk gummumatta så man inte behöver gå upp för backen efter varje pulk åk... det var roligt.




Det var faktiskt roligt att åka pulka ...det börjar bli ett antal år sen jag sist var i pulkbacken. Vi far säkert dit igen på veckoslutet och åker plus att dom andra säkert vill åka slalom. Michelle blev till och med biten av att åka slalom.



Så nu måste vi nog börja se efter skidutrustning åt oss alla för vi blir nog ruinerade om vi alla gånger skall hyra för 4 personer plus liftkort åt oss alla. Skall i april köpa säsongskort för nästa säsong åt oss ...dom brukar ha bra erbjudanden då.


Sem satt vi alla i gillkåtan och mumsade i oss grill korv och ni kan säkert gissa att det smakade supergott att äta ute.










Nu är då förstabladet skrivet i boken och året började verkligen toppen ...vi hade verkligen roligt i backen...synd att Mikko inte kunde vara med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar