fredag 3 januari 2020

Levebröd

Som jag skrev tidigare vad jag verkligen kan göra så är det att sova....hela12 timmar sov jag i natt ...jepp ni läste rätt....steg faktiskt upp kl 14.  Jag och Michelle satt till ca 2 i natt och mös framför öppna spisen och såg på tv och surffade runt cybervärlden.

Hon är en riktigt nattuggla som mig och sover helst länge på morgonen men  det är inte många dagar kvar  mera av denna härliga ledighet , sen är det tillbaka till den hektiska vardagen med tidtabeller.Skulle absolut kunna fortsätta semestern ännu några veckor.

Ibland tänker jag tillbaka på då barnen var små och man bara längtade att få sina sovmornar men nu börjar jag äntligen vara i den fasen att då jag är ledig så är det inga små barn  som behöver mig utan jag får sova hur länge jag vill.

Sen blir det knappast mera några fina vinterlandskaps foton på mina sista semesterdagar  för tyvärr har det vackra snötäcket smält bort och nu börjar det vara lika mörkt som i södra Finland...synd. 

Vi har inte varit till backen och sett idag hur läget ser ut för det regnade och blåste så otroligt så vi bestämde oss att ha en inne dag med spel och tv tittande. Trodde nästan mina granar skulle blåsa bort som jag har ute på gården.


Idag blev det många roliga skratt vid bordet då vi spelade Afrikas stjärna....alltså det är ett spel som jag aldrig tröttnar på .Har spelat det sedan jag var liten och ännu är det lika roligt. Sen lär man sig en massa namn på olika städer då man " reser runt" i Afrika. 

Vi har aldrig haft Afrika på vår favorit lista, vi har en gång varit till Egypten men vi blev absolut inte imponerade av den platsen ( Hurghada) men en äkta safari på dom Afrikanska savannerna skulle jag nog kunna tänka mig någon gång.



Vi tog en liten time out i spelet och då fixade jag åt oss varm choklad med grädde , Marshmallows , strössel och tyvärr plast sugrör .....oj vad det smakade gott i detta rusk väder och sen tände jag eld i öppna spisen som gjorde den rätta stämningen. Efter det var det dags för några rundor igen i spelet och mera skratt.

Mikko kom upp idag med bussen så nu har vi alla ännu två hela dagar på oss att njuta av stuglivet , vi kommer att köra ner till Åbo på måndag förmiddagen då det är ljust för jag skall först på kvällen på jobb och dom andra är också lediga ännu på måndag.


Detta är skönt då stuga har alla bekvämligheter för jag får allt tvättat på söndagskvällen här så behöver jag inte tänka på det på måndagen då vi kommer till Åbo utan bara byta till arbetskassen och göra mig redo för jobbet. 

Har  3 arbetspass framför och i mitten av februari kliver jag in i följade fas av min semesterbubbla...sen kommer jag njuta av hela 5 veckors ledighet...inte illa det inte.

Men hur mycket jag än tycker om att semestra så är jag också alltid lika glad att ha ett jobb att gå till för det är ju därifrån man får sitt levebröd.

Nu är vi säkert många som hoppas att 2020 blir ett bra år.....visst kommer det säkert  att vara en och annan grop som kommer emot detta år  men optimist som jag är så hoppas jag också på  mycket roligt detta år som gör att man orkar se framåt.

//Kram








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar