tisdag 28 januari 2020

Det blir pulkbacke och grillkorv

Abretsveckan var över igår och nu är jag hemma med familjen...känslan då man kommer hem och får sätta sig ner på soffan och kasta upp två ben som känns som spagetti och värker efter att gått och stått i många timmar under arbetsveckan. Härligt!!

Idag ringde klockan 7 och då var det dags att skutta upp från sängen för att vara "taxichaufför". Kidzen väntar alltid att jag skall komma hem för då vet  dom att jag kör dom på morgonen och att dom har färdig lagad mat då dom kommer hem. Då jag är borta så försöker jag laga så mycket färdigt att dom har några dagar framåt och sen köper Mikko ofta färdigt mat från butiken...nuförtiden finns det mycket gott som är färdigt. Underlättar otroligt för dom här hemma den veckan jag är borta.

Idag har min energi varit lika med noll...så otroligt trött. Mycket att fundera på och det suger nog så otroligt kraften av mig. Så jag orkade faktiskt inte göra något idag  utan bestämde mig för att sova på dagen , kan inte alltid orka vara den pigga mamman då jag kommer hem och göra allt som borde göras.

Men visst börjar det vara så otroligt mycket lättare nu då barnen är så stora och hjälps åt....Michelle är ju lika pedant som mig och älskar att inreda och ha det fint i sitt rum.Hon har ända sen liten varit jätte ordningsam , sen har vi den andra lila filuren Jaromir som nog inte märker om jag skulle låta bli att dammsuga hans rum på någon månad. Han trivs med att spela på datan och bryr sig nog inte om några dammtossar han inte.

I morse regnade det här i Åbo då jag körde dom till skolan så det skall verkligen bli roligt till veckoslutet att åka upp till Himos och få se snö och ta pulkorna och susa ner i pulkbacken. Mikko och barnen  åker säkert slalom på lördag istället för pulka.
Sen tar vi lite picknick med för att sitta ute och grilla och ha det skönt.

Fick just textmeddelande av min  bekant som bor i Jyväskylä och hon skrev att det snöar mycket där just nu ..så hoppas Himos också får ett ordentligt snötäcke. Längtar att få gå runt där i skogen och njuta av det vackra vintervädret.

Skall ta med alla julpynt  plus en del andra grejer från stugan då vi åker hem  för efter vi nu åker hem så lämnar jag den för uthyrning. Så nu då vi skall åka iväg till solen , palmerna och värmen så får någon annan njuta av stugliv och snö i Himos. 

Finns ännu lediga dagar i februari om någon vill hyra för folk ha inte våga boka då det varit så osäkert med snöläget i Himos denna vinter , många har säkert valt att åka till Lappland. Men vad jag själv kollat prisena i Lappland under sportlovet så är dom nog
verkligen upptrissade. 

Så  ni som läser detta och vill hyra  eller har bekantas bekanta som vill hyra så hör av  er om ni är intresserade ifall ni börjar längta efter att få se lite snö och skida så kollar jag om det finns ledigt. 

Tycker det är jätte bra att kunna hyra min stuga åt andra ... synd att en så mysig stuga står tom  då som inte vi hinner vara där. 

Skall  se om jag får sömn då jag sov så  många timmar på dagen , nu skall jag släcka lampan och önskar er alla en god natt.

 Mina fina liljor som jag väntar skall spricka ut. Fick dom av en arbetskompis då jag for hem på ledig vecka ...tack Mayvor.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar