lördag 11 januari 2020

Pysseltips inför julsäsongen

 Det är säkert inte många som i det här skede mera orkar höra om jul och julpynt. Dom flesta har redan städat bort ordet jul från ordlistan och likaså allt jul/julpynt hemma. Men snabbare än vi tror så har vi en ny jul här igen.

Lovade skriva ett inlägg om mitt julpyssel före julen men tyvärr så kommer det först nu men ni kan lägga detta pyssel tips bakom örat  till kommande julsäsong.

Jag surffar jätte mycket runt i cyber världen ena dan kan det handla om bara resor , sen tycker jag mycket om att titta på en massa fina inredningar och få tips och ideer , inför julen blir det att se på en massa juldekorationer och julpyssel , ibland läser jag en massa bloggar osv osv.....det tar aldrig slut , finns så mycket som cybervärlden bjuder på.

I alla fall så har jag flera jular velat ha stora sk julgrans bollar till prydnad ( varit för mycket i Usa och sett deras juldekorationer). 

Har funderat var jag skulle kunna hitta " mega"  julgransbollar som man kan dekorera med att tex hänga i taket , ha på golvet brevid granen m.m

I alla fall så kom jag inte på var det fanns och köpa då jag plötsligt började fundera att jag lagar själv. Googlade lite bilder  hur jag skulle kunna fixa egna bollar....funderade på än det ena och än det andra. Ville ju inte köpa dyra , stora enfärgade bollar och sen inte veta var jag skall förvara dom så jag funderade vidare då jag plötsligt fick en super ide´.

Jag åkte till affären ( Muovitukku i Åbo) och och såg ifall dom hade i december badbollar till salu och yess det hade dom. Dom hade två olika storlekar så jag tog den lite mindre för att prova och se hur mitt projekt  "fixa egen stor julgrans boll" skulle framskrida. I år skall jag köpa den större och fixa flera stora julgransbollar innan jul.

Silver sprayfärg hade jag hemma och sen åkte jag och köpte en fil som jag åt och sparade burken. Sen var jag till K-rauta och hörde mig för med lite tjockare ståltråd , men tyvärr så sålde dom bara i större rullor och jag behövde inte alls så lång bit...så jag lämnade det lite öppet för att fundera vad jag kunde använda i stället för silverfärgad ståltråd.

Så här visar jag i bilder och text hur mitt projekt framskred.

1. Blåste upp badbollen och spraymålade den med silver färg . Gjorde det utomhus då vi inte har något extra rum som jag kan ha till pysselrum plus att spraymålning luktar jätte starkt. Efter det fick det torka......sen sprayade jag ännu en gång till för att få färgen helt och täcka badbollen.



2. Lät den tork över natten för att sen fortsätta följande dag med att dekorera min " julgrans boll". Hade vit målfär hemma som jag målade snöflingorna med och sen hade jag också små " diamanter" hemma som jag limmade i mitten på snöflingan. Lät den torka ordentligt efter jag målat snöflingorna.



3. Sen spray målade jag filburken i silver och lät den torka. Efter den torkat så lagade jag två små hål i burken på var sin sida och efter det så använde jag super glue ( snabblim) och limmade fast den på bollen.



4. När den hade torkat ordentligt så kom jag på att jag hade en gråfärgad sticka hemma som jag böjde och  lagade som ett sk  " band" som det finns på julgransbollarna.


Inte svårare än så...men nu vet jag inte hur den blir om jag tar  bort luften och försöker packa ihop den tills det blir julsäsong igen. Får väl pyssla nya inför nästa säsong  julen 2020.

Måste väl passa på och köpa badbollar när  dom blir  på rea efter sommaren.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar