måndag 6 januari 2020

Söker hotell

Borde nästan haft lastbil då vi börjde packa in saker i bilen och fundera hur vi skall få allt med till Åbo . Katten tar ganska mycket utrymme med sin kattbur och så har vi ett ganska stort sandfat åt den , sen julklapparna skulle med hem lite julsaker som jag tagit med upp tog jag hem. Dekorerar i allmänhet ganska enkelt och simpelt till julen så det svämmar inte över med julpynt men konstigt nog så fylls bilen nog hastigt upp med saker ändå.

Hinner nästa gång ta alla våra skidkläder , skidutrusting och allt annat  bort då jag lämnar stugan för uthyrning. Vi skall nog i något skede laga ett skåp med lås där vi kan lämna som tex lakan , handdukar och lite grejer som vi behöver i stugan så vi inte alla gånger behöver ta bort allt.

Det hade kommit ett litet snötäcke då vi lämna Himos och började köra mot ett mörkt och slaskigt Åbo...men dom har nog också lovat plus grader till mellersta Finland så inte har det ännu blivit den riktiga vintern där heller. 

Fär jag mitt resbehov mättat då jag har en stuga på en skidort....nej hur skulle jag få det. En gång passionsresare alltid passionresare som betyder  att jag skulle kunna trycka in hur mycket resor som helst i kalendern.

Fast jag trivs hur bra som helst uppe i Himos så finns det ju andra ställen här i världen , inte betyder det att fast jag har stuga där att jag inte kan göra något annat ...nej resa kan man alltid. Såg att dom faktiskt har resmässa den 17-19.1 i Helsingfors som råkar vara på min lediga vecka.Har faktiskt under alla mina år aldrig besökt en resemässa så det skulle kunna vara roligt. 

Tycker att jag aldrig egentligen haft behov av en resemässa då vi har rätt så klara mål vart och vad vi vill göra då vi reser och så får man ju så bra tips och fakta på nätet nuförtiden. Så vi får se  om det blir resemässa eller att åka till stugan och skida.

Har någon erfarenhet av dessa resemässor...har ni fått ut något av dem , hur är stämningen där , är det värt ett besök??

Brukar jag koppla bort resor då jag har semester...nej det brukar jag inte. I och med att vi reser hela tiden så är det mycket att fixa och greja före en resa och kolla att allt är bokat och sk up to date så man kan nog säga att jag "reser" varje dag.

Som  tex nu så är det ändast jag som har ESTA till Usa i kraft så nu nästa gång jag kommer hem ska jag fixa det åt resten av familjen. Sen innan vi flyger till Miami så bestämde vi att då vi  kommer till Stockholm på kvällen ( åker dagsbåten över) och flyget far tidigt följande morgon så vill vi denna gång ha hotellrum på  Arlanda. Vi har erfarenhet att "sova" på flygfält men ni som gjort det vet att det nog inte är världens bästa/skönaste övernattningsplats. 

Nu har vi sakta börjat titta på hotellrum åt oss på Arlanda och efter vi hälsat på Annika och hennes familj i Florida så blir vi ett par nätter i Miami innan kryssningen. 

Bläddrade här om dagen på Instagram och en person hade lagt upp en bild på ett häftigt hotell The Guitar Hard Rock hotel... wau.... där skulle jag gärna bo denna gång vi är i Florida men då jag googlade så var  priset lite väl upptrissat för en natt , får hoppas dom skulle ha något bra erbjudande innan vi åker.men någon gång vill jag  prova bo där. Annars få vi väl bo där med Mikko någon annan gång sen då barnen inte mera vill resa med oss  och vi åker på två man.




Nu skall jag och jobba och får fortsätta googla hotell på min fritid ombord.


 

1 kommentar:

  1. Det där Hard Rock-hotellet i Miami har jag på min bucket list, skulle väldigt gärna vilja bo där och helst då i just själva gitarren. :-)

    SvaraRadera