lördag 25 januari 2020

Sushi kurs på ett fartyg

Blir lite hackigt med skrivande då jag är på jobb...antingen blir jag så trött då jag ligger  i sängen  och skriver eller så är detta förbannade nätverk så otroligt trögt så jag inte kommer ut på nätet. 

Jag använder datan jätte mycket och har en massa projekt hit och dit så därför harmar det då jag skulle ha tid under min arbetsvecka  att fixa saker men inte kommer in på nätet. 

Nu skall jag i alla fall skriva några rader innan jag somnar. Känner i kroppen at det kommer att bli en verkligen god natt ...kommer sova så otroligt skönt efter att denna kväll gett allt. Mycket folk igång som är på kryssning och det märks i kroppen direkt då det är mera bäddar att riva ....man är nog som en trasa då arbetsdagen är slut. 

Men ingen fara jag ...hii o hoiii ...jag ser min semester i horisonten....ett arbetspass till efter min lediga vecka och sen skall jag verkligen njuta av den välförtjänta 5 veckors semestern.

 Sitter här och kollar lite vad vi skulle kunna göra denna gång vi skall på kryssning. Ombord finns där så otroligt mycket att göra att en vecka är allt för kort för att hinna med allt men jag brukar boka färdigt platser till alla showerna ombord så att vi har en säker plats. dom är jätte populära alla deras musikaler , is shower , vatten shower så det lönas som sagt att boka dom före man åker.

Alla dessa shower dom har ingår i kryssningspriset , nackdelen är att då det finns så mycket att göra ombord så brukar det bli lite knappt med tid att se alla shower.

På våra tidigare kryssningar  så har vi sett  Hairspray , Mamma Mia  , Grease och nu denna gång visar dom musikalen Cats...skall bli kul att se den. Plus att dom har en massa andra fina uppvisningar ...Aqua teatern bjuder på otroligt fina vatten shower och  ishallen som finns ombord , där  har dom så fina is shower.  Oj vad det skall bli roligt att sätta sig ner i stolen och njuta av alla dessa  magiska , fina , färgsprakande shower.


Sen tycker jag om att istället för att köpa prylar så ger jag gärna gåvor som vi kan ha roligt av tillsammans och jag gav åt  Mikko till julklapp ( och åt  mig själv) en kurs ombord på Oasis of the Seas .....vi skall tillsammans gå på en Sushi kurs som räcker  1 1/2  timme...där vi får tips om en massa olika sushi varianter , sen får vi prova laga suhi tillsammans med en suchi kock och efter det så har vi möjlighet att njuta av en äkta Suchi dinner. Skall bli jätte roligt. Just sådana gåvor tycke jag är roliga och nu då kidzen är så stora oc har varit med och kryssat sen dom varit små så klarar sig bra en stund medan vi är på kurs och får lite tid för oss själva. 


Då vi är i land på olika öar så brukar jag inte ha något färdigt inbokad  som tex någon grupp utfärd  utan vi brukar för det mesta hitta på något helt själva  ta en taxi till någon fin beach eller ha taxi chauffören och köra oss runt till ställen dit inte alla turister åker...tycker själv inte alls om färdig bokade gruppresor.


Nu funderar jag om jag ändå skulle boka  åt Mikko och Jaromir att dom får  åka Zip line  då vi kommer till Labadee , Haiti. Dom provade Dragons flight  för två år sedan då vi var i Labadee och det blev en succe...dom gillde det  otroligt mycket. Jag köpte det som julklapp åt dom då. Klicka på  länken nedaför  så kan ni läsa om Dragons flight 2018 /Labadee.

https://frn0till100p1sekgasenibotten.blogspot.com/2018/03/flying-finns-i-labadee.html

Det går ut på att dom övar åka på en lite kortare lina då dom sitter i ett sk  säle och då dom sen övat några gånger så tar en bil upp hela  gruppen till ett otroligt högt berg därifrån åker dom sen ner. Mikko sa att där var en så otroligt fin utsikt då dom stod där högt uppe före dom åkte ner. Där är fyra linor så det är ett team på 4 st som åker ner per gång ....jag och Michelle åkte inte det. 


Allt detta som ordnas på dessa olika öar kostar ju en hel del men jag som följer med hela tiden så brukar slå fast då det kommer en bra rabatt innan kryssningen och nu såg jag att priset hade sjunkit ganska mycket på denna Zip line raid. Själv kommer jag troligtvis inte åka det men kanske Michelle har lust att prova det i år med Mikko och Jaromir.

Denna gång gör vi en West Caribbean  cruise och vi skall besöka Haiti ,Jamaica och Mexico Cozumel....vi har gjort denna samma kryssning en gång förut och varför vi valde den igen var att den passade bäst in på tidpunkten då kidzen har sportlov plus att vi ansöker en extra vecka ledigt åt dom.


Jag tror ni börjar märka att vi verkligen börjar längta efter vår resa.Jag har sagt det förut  , hur mycket jag än reser så blir jag aldrig trött på att resa och boka nya resor. Alla resor har sin egen charm och ingen är den andra lik.


Skall bli så roligt att få träffa min kompis Annika med familj , jag träffade Annika i fjol somras i Sverige då vi firade hennes födelsedag i Nora men Mitch och Alex har vi inte träffat sen den sorgliga händelsen för snart 2 år sedan då dom miste sin äldste son i skolskjutningen i Florida. Där ser man hur hastigt livet kan ändras.

Vi hade planer att innan kryssningen 2018 så skulle vi ha gemensam , rolig tid med Annika och hennes familj men som sagt  fyra dagar före vår resa till Florida blev glädjen till sorg....deras äldste son och 16 andra hade avlidit vid skolskjutningen i Parkland High school , såg faktiskt dessa ofattbara nyheter hemma på tv.

Då vi anlände till Florida för två år sedan så var det många tårar då vi mötte Annika och hennes familj och en begravning väntade oss. Men idag känns det jätte skönt att vi kunde närvara och ta farväl av Nick. Sorgen kommer alltid finnas men jag tror det kommer vara så skönt och härligt att nu två år senare krama om dom och sätta oss ner och bara prata ,gråta och också kunna  skratta och minnas Nick med glädje.

Om du läser detta Annika så skall du veta att vi verkligen börjar vara i start groparna och ser så otroligt framemot och träffa er igen...skall bli så kul.

I morron hoppas jag att jag hinner säga hej åt Michelle då hon kommer med sin simgrupp från Åland , dom har varit på simläger där över veckoslutet. 




God natt önskar jag er med denna vy.







 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar