onsdag 29 januari 2020

Ett svårt beslut är nu taget

Jag skriver ofta om min livets bok och hur spännande det är att svänga bladet då man aldrig vet vad det för med sig. Men detta kapitel i boken har vi vetat om att kommer förr eller senare och nu är det dags att svänga bladet till det  fösta sorgliga kapitel för i år.

Det har nämligen blivit dags att ta det svåra beslutet ....vi måste inom närmaste vecka ( helst så fort som möjligt ) ta farväl av vår kära Grand old Lady Majsa katten. Åldern   börjar visa sina sidor...hon har varit döv ett tag  men klarat sig bra , men nu är det inte länge sedan hon också blev  blind plus att antagligen börjar också njurarna vara slut. Hon har börjat kissa lite här och där då hon inte hittar till kissfatet.

Katten är ju ett djur som inte visar om dom har ont och det är ju det sista som vi vill att hon skall måste lida. Kanske vi bordet lite tidigare låtit henne somna in men man vill ju till det sista ha henne här.

Vi har nu i lugn och ro fått förbereda oss vad som komma skall att det inte kommer som en överraskning att hon måste lämna oss men visst kommer det vara så otroligt ledsamt att ta farväl , hon har ju varit en familje medlem i snart 20 år.

Jag kommer inte kunna föra henne till veterinären  utan det har Mikko lovat göra.Jag har redan så jätte ledsamt så jag skulle inte klara av att se då hon somnar in, Michelle verkar ta det rätt så lugnt men för Jaromir kommer det vara en stor förlust...Majsa har varit hans allt. Han  skulle så gärna önska att vi tar en ny katt eller så vill han ha en hamster men tyvärr så har vi med Mikko sagt att nu kommer det bli ett hem utan djur .

Majsa  tog vi åt Angelica då hon var liten , men det blev ju så att jag tog hand om Majsa . Sen efter jag började på sjön så är det Mikko  som  skött Majsa jätte mycket så nu tycker han det räcker med djur. Jag är också inne på samma linje för vi reser så otroligt mycke och nu vill vi inte binda oss med något annat djur.Snart är Michelle och Jaromir så stora att dom flyttar ur boet och kanske åker och studerar till någon annan ort och då är det ju Mikko och jag som blir fast igen med ett husdjur.

Alltså jag älskar ju katter så otroligt  och skulle jag vara en hemma människa så skulle vi nog säkert skaffat en ny katt , men det är inte bara så där att skaffa ett djur ...man skall veta att man är bunden många år framöver med ett djur, för det är inte bara att skaffa och sen inte orka mera. 

Som sagt Majsa skulle bli 20 år  nu i maj så en katt kan leva otroligt länge. Vi har haft tur för hon har varit en så otrolig frisk katt så jag har nog inte många gånger i hennes liv måste besöka veterinären  , men snart blir det då ett besök dit som kommer bli det sista (  tårarna sprutar då jag skriver detta inlägg).

Vet att många tänker ...det är ju BARA en katt men Majsa har varit med oss så länge så hon kommer verkligen lämna ett stort tomrum för hon är ju en familje medlem.

Vet själv inte hur jag kommer kunna jobba nästa vecka för vi har ännu inte bestämt  dagen som hon får somna in plus att jag är jätte orolig hur Jaromir kommer reagera ...han och jag kommer att ta det jätte hårt.

Men vi får trösta oss med att vi nu har vår resa att vänta på ...att få åka bort och  tänka  på något annat.

Så alla som tänkt skaffa er ett djur tänk många gånger vad ni ger er in på ...djuret är inget slit och släng utan en familjemedlem som kommer finnas vid din sida länge och vill ha kärlek, värme och mat. Plus att det kommer en dag som man måste ta farväl av sitt älskade djur och det är inte något lätt kan jag lova.

Vi har en liten tid kvar att få gosa med vår älskade Majsa innan hon lämnar oss förevigt. Men det som känns skönt  är att hon har fått ett liv fullt av kärlek och blivit ompysslad av oss alla.


Bildresultat för time for goodbye

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar