tisdag 9 februari 2021

Kompisdate

 På måndag fick jag långväga främmande till Åbo dom kom ända från Ekenäs. Dom hade planer att komma redan i ett tidigare skede men det blev inte av men nu gjorde vi ett nytt försök att träffas och det var super roligt att ses.

Maria blev jag bekant med i ungdomen då vi gick på samma klass på frisörutbildningen och kontakten var lite glesare i något skede men sen då Facebook kom så blev det så mycket lättare att få kontakt med en massa vänner från förr. Vi har haft våra frissa träffar nu som då och det skulle vara jätte roligt att kanske snart ordna en igen. Måste se sen när corona läget lugnar sig men med denna fart verkar ju corona läget inte stabiliseras.

Sen var också Sofi med som jag träffat på Grace , vi har jobbat  på samma båt ett bra tag men ändå inte sk desto mera pratat då vi jobbat på olika avdelningar . Men av en slump så jobbade hon ett tag med oss på hyttsidan och vi fick direkt bra kontakt i och med att vi båda var svenskspråkiga , efter att vi pratat ett tag så kom vi underfun med att vi har en gemensam kompis..Maria. Så på den vägen är det , det finns alltid rum för nya vänner och dom som finns där från förut hoppas jag vill vara kvar. 

Vi träffades i Mylly och tog oss en fika och skrattade så magmusklerna var ömma , verkligen roligt . Fast jag trivs hemma och i ensamheten så behövs det nog ibland att man far ut på kompisdate  , få klä på sig annat än denna hemmaskrud ...collebyxor och slitna t-shirts.

Denna vecka kommer jag som sagt att hålla lite låg profil  då jag kör igång mitt 5 dagars faste program. Lättare att hålla tider och blanda ihop alla drycker , vitaminer , buljonger då jag är hemma.  Så just nu är det inte så roligt att gå ut och  fika då jag bara kan sitta och titta på då den andra äter en massa smarrigt. 

Nu har jag då förberett mig i 2 dagar för att  börja fasta och nu börjar redan dom första symptomerna visa sig , huvudvärk, trött och hungrig. Men fan den som ger sig , på onsdag börjar allvaret.

Typiskt så skulle det ha funnits jobb till veckoslutet på Grace , men jag satt i bilen då jag fick samtal så kunde jag inte se vad jag hade inbokat  i min kalender så jag vågade inte tacka ja denna gång. Har som sagt nu då jag är permitterad planera att fixa mina tänder i skick , kuskar kidzena på deras hobbyn hit och dit , kör på pappa och sköter hans ärenden och nu sist men inte minst så planerade ja in denna fasta. Var ju inte berädd på att jag skulle ha fått åka ut och jobba detta veckoslut och jag skulle egentligen inte ens ha klarat att fasta 5 dagar och jobbat i det tempo vi har ombord. Men får hoppas det kommer flera samtal framöver.

Nu skall jag hälla i mig ett par stora glas vatten och med spänning se vad denna vecka för med sig. Häng med här på bloggen så får ni veta om det är topp eller flopp att prova på detta.

Nedanför  ser ni min lilla gulliga desiflaska som är lätt att ta med sigi handväskan (fickan) om man skall någonstans, förstås så hittar man nog överallt desiflaskor men denna är så bra för den är lite geleaktig ,doftar helt ok och verkar inte torka ut händerna. Köpte den på Lidl.







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar