tisdag 16 februari 2021

16.2 för ett år sedan

Idag är det en dag då vi här hemma blickar tillbaka med glädje , exakt på dagen så startade vi mot Florida/Usa som brukar vara årets höjdpunkt i Februari. Vi brukar hälsa på våra vänner i Coral Springs och kombinera resan med en veckas  kryssning i Karibien. I år kommer vi då bara att få scrolla igenom alla härliga bilder och drömma oss tillbaka och istället för Usa så  hålls vi i Finland och åker till stugan i Himos.

Vi kommer nog att trivas där också riktigt bra , vi gillar stugan jätte mycket och det är en plats där vi verkligen känner att vi kopplar av plus att det tar bara ca 3 timmar att köra dit . Skulle vi idag ha startat mot Usa och alla mellan landningar , kanske lite förseningar så skulle vi nog ha fått räkna med lite över ett dygn innan vi är framme. Sen brukar vi ofta flyga från Arlanda så då skall man ju först ta sig dit. Så en sak som är bättre att resa i eget hemland är att det tar inte så länge att komma från plats A till plats B.

Då jag brukar flyga till LA så tar ja ofta nattbåten till Sverige och sen har jag ofta hittat flyg som avgår runt 11 (svensk tid) så jag hinner bra ut till Arlanda och tom hinner äta frukost innan flyget går och sen flyger det direkt till LA ( ca 11 timmar). Det är super bra tider , men minns en gång som jag hittade billigt flyg och det var 2 flygbyten och sen då jag kom fram skulle jag och söka hyrbilen så minns att jag räknade från att jag stängde dörren hemma i Åbo och öppnade dörren nere i Dana Pont /Californien så tog det mig 27 timmaroch då är det ju denna förbaskade tidsskillnaden som stökar till det. Ni kan säkert gissa att jag kände mig som en trasa  då jag väl kom fram.

Men men när du väl kommer fram och vaknar upp följande dag så är det nog i slutändan värt allt för nog är det så roligt att veta att man har ett par veckor och få njuta och vara med om en massa roliga saker. Vi satt faktiskt en dag vid matbordet och diskuterade  om våra Usa resor och funderade hur många gånger vi besökt Universal studio och Disneyland och vi fick nog alla sådan otrolig längtan tillbaka. Så då gränserna någon gång öppnas ( hoppas vi ) så kommer vi nog verkligen och unna oss  Disneyland och massor annat roligt i California plus att så fort det är möjligt åker vi på en Karibien kryssning , när det blir av kan ju ingen säga i dagsläget men vi hoppas i nästa år. Visst börjar man känna sig som en fågel i bur men tamme tusan den dagen då luckan i buren öppnas ....då flyger nog  "fåglarna Virta" ( läs vi)  långt , som tur så har jag ännu inte behövt röra resespargrisen fast jag varit permitterad. Den rör jag sen då gränserna till Usa öppnas.

Tror nog det inte är bara jag som känner mig instängd i denna fågelbur , tror nog det finns en massa andra som skulle flyga iväg bara det skulle vara möjligt - Men som tur har vi fint här i Finland och skall nog vara nöjda med våra årstider för en min kompis i Californien sa att  det är så  enformigt då det alltid är sk sommar året runt , hon skulle mer än gärna ha varit här nu då vi har så vackert med snö. Där ser man vi längtar dit och dom längtar hit , hon har faktiskt aldrig varit till Finland så jag  hoppas verkligen  hon  någon gång kommer hit med sin familj. Då vill jag verkligen visa dom Lappland.

Det  finns väl inte så mycket annat att säga om den här dagen än att jag just nu känner sådan otrolig Usa feber och skulle göra allt för att just nu landa på amerikansk mark och känna " Cali doften" som vi brukar säga med min äldsta flicka eller då landa i Miami för att veta att du snart får gå ombord på något av våra favoritfartyg  ( Oasis , Allure , Harmony eller Symphony ).

Jag är med i olika grupper för sådana som gillar att kryssa och kryssningsfartyg och läste här om dagen en artikel att nu skall matleverantörerna till kryssningsfartygen  i Miami börja aktionera ut mat  för 11 miljoner som i vanliga fall skall ut till fartygen men nu då inte fartygen kryssar så står ju maten där och blir gammal  i deras lager.

Alltså denna snöboll blir bara större och större , tänk hur denna Corona har gjort illa hela detta jordklot.

Klickar ni på länken nedanför så kan ni läsa om hur vår dag såg ut för exakt ett år sedan.

https://frn0till100p1sekgasenibotten.blogspot.com/2020/02/en-ny-resa-har-borjat.html

 

                             

 På bilden är det dags att gå ombord på Oasis of the Seas 23.2.2020


 

 

 












































































 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar