fredag 5 februari 2021

" Man Cave"

Här går det undan , det är fredag igen och ett lugnt och skönt veckoslut framför. Skall blli så roligt att få börja plocka in kläder i det nya skåpet som vi kommer att få färdigt i morron. Michelle är också glad då hon kommer få mera utrymme för sina kläder och det är ju ingen liten mängd kläder hon har. Känner igen mig själv , det är ju alltid något nytt man vill ha. Nu har jag inte köpt kläder på länge , har så jag klarar mig tills jag åker nästa gång till Usa. Brukar för det mesta shoppa alla mina kläder därifrån då jag är dit rätt så ofta. Men nu har det blivit en shoppingpaus pga detta annorlunda år vi haft. Men så fort det blir grönt ljus så skall jag åka över och hälsa på mina vänner och shoppa förstås.


 

Nu har jag som sagt köpt mera till hemmet än vad jag brukar och det börjar känns roligt med lite nytt då jag inte har lagt så mycket pengar på inredning då kidzen har varit små.Då ville jag att hemmet skulle vara så att dom kan röra sig och jag inte behöver vara oroliga för mina prylar , men nu när dom är äldre så vet jag att prylarna får hållas i fred. Nu har jag vågat köpa en del Iittala saker då jag vet att här inte mera rusar två energiknippen högt och lågt och jagar varann och man får vara rädd att någon vas flyger i golvet. Nu trivs dom i sina egna rum och jag och Mikko får ha vår eget space.

 

 

Denna vas har jag länge haft på önskelistan och äntligen är jag ägare till en Alvar Aalto vas och buketten komponerade jag själv. Köpte en likadan till min kompis i Usa då hon gifte sig för ett par år sedan och hon tycker så otroligt mycket om den. Har också fört åt henne Mumin muggar med olika teman och nu skall hon  få baby i maj så nästa gång jag åker dit så blir det Mumin prylar åt bebisen.
 

Brukar ibland fundera vad Mikko tycker då det är jag i stort sett som sköter om att inreda här hemma , jag gillar vårt vita hem och min stil men ibland brukar jag fundera om han skulle ha lust att ha det mera "kara aktigt" här hemma lite så där "man cave" ni vet. Men det är lika bra att inte fråga för jag vill absolut inte ha någon "man cave" i vårt hem. Men nog säger han ofta att vi har fint här hemma  och gillar nog också ordning och reda så länge jag sköter det för själv han har ingen koll på det området.

 



Nu skulle jag mer än gärna villa att han fixar bort Crosstrainern från vardagsrummet  , tycker absolut inte den passar in där. Vet att många kanske inte har någon skillnad om det finns utspritt en massa gymnastikredskap i hemmet man jag gilla det inte. Hellre då ett skilt rum med träningsprylar. Men han fick mig övertalad då han sa att han kommer använda den mycket mera då den står i vardagsrummet och tji fick jag...har sett han en gång på crosstrainern sen den kom till vardagsrummet. Så nu får han nog fasen fixa den bort härifrån. Sen då kidzen flyger ur boet så har vi ett par extra rum som vi skulle kunna laga till ett sk hemmagym men just finns det inte möjlighet.

Hur är det hemma hos er , vem  bestämmer inredningen. Bestämmer du själv ,är det karln eller kommer ni båda överens? I hur många hem hittar man en sk "man cave" där karln har sitt eget revir ??

Jag får i alla fall vara glad att han gillar min inrednings stil och jag får inreda fint i vårt hem. I morron skall vi se hur skåpet ser ut då det är färdigt och där var vi faktiskt  båda överens om modellen och färgen,  bilder i något skede då det är klart. 

Tycker denna text nedanför passar mig perfekt ( nattugglan ni vet) , såg den på väggen i Ikea då vi var dit och köpte klädskåpet. Kan lova att jag många nätter suttit och fått en massa inrednings ideer som jag skrivit ner men har inte ännu nattetid beställt något från Ikea...men vem vet när jag provar det också.





  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar