onsdag 10 februari 2021

Startskottet har gått

Hej och hå livet lunkar på. Idag tisdagen den 10.2 kommer vara en dag som jag nog kommer att minnas ett bra tag framöver nämligen idag började jag med det som jag länge velat prova...att fasta.

 Skall nu köra en 5 dagars faste kur nu då jag har bra med tid , för det kräver nog lite extra tid i vardagen att börja med detta plus att jag inte vet om jag skulle våga göra detta kombinerat med det jobb jag har eftersom det är rätt fysiskt tungt jobb och att sen vara utan fast mat i 5 dagar skulle kanske inte vara så bra.

Men nu är det bra då jag är hemma så kan jag följa sk klockan och ta mina mål i rätt tidpunkt och om jag känner mig svag så kan jag gå och lägga mig en stund och vila.

Förberedde kroppen ett par dagar före med att börja äta plommon och försöka tömma allt och åt bara sallader och drack vatten. Sen har jag tur då jag inte röker , dricker alkohol och inte heller så mycket kaffe så det är då som sagt inte svårt för mig att vara utan det i 5 dagar. Maten är nog det som kommer vara jobbigast att lämna för älskar all god mat  och i synnerhet sådan mat som inte är hälsosam. Sen har jag också märkt under dessa år jag inte mera har druckit alkohol så har fått  sockersug ,  får ibland riktigt längtan av en massa sötsaker och skulle kunna vräka i mig allt.

Det har ju inte heller gjort saken bättre nu då jag är permitterad så går man här hemma och är lite småsugen på något gott hela tiden. 

Men vet att jag nog kommer klara detta för har jag bestämt mig för något så kör jag racet till slut.

Nu vill då  säkert många veta hur denna första dag har gått. Det har gått bättre än jag trodde men har nog saknat mat otroligt mycket  plus att jag tror  det är jobbigare att göra detta då man har familj för dom äter ju som vanligt och då skall jag försöka stå och laga god doftande mat åt dom och själv sitter jag med mina drycker.

 

Huvudvärk har jag haft , hungrig har jag varit , trött ha jag varit men ändå bra känsla i kroppen , kroppen börjar kännas ren om man säger så. Dukade upp mina måltider lite små lyxigt i Iittala glas/mugg och kändes direkt roligare och avnjuta mina flytande måltider.


Det som jag tror att varit jobbigast idag är att jag hela tiden får tänka att jag inte skall gå till kylskåpet och plocka i mig något smått och sen denna ständiga längtan efter mat alltså har inte nästa tänkt på annat än som sagt god mat hela dagen. Satt för mig själv och tänkte på dom som har problem med droger och skall på någon avvänjningskur hur jävligt svårt dom säkert har när det är så här svårt att släppa tankar på mat . Hur svårt skall det inte vara och för dom och hitta några andra tankar än att " hur dom skall få tag på droger". 

Likaså är det ju att sluta röka och dricka alkohol...det är för många en jäkligt svår process. För när du väl har bestämt dig att lämna cigaretten så snurrar det ju inget annat i huvuden än just det att "fan vad jag vill ha en tobak" och lika med alkohol. Jag klarade bättre än jag trodde att sluta med båda och har nog inte ångrat en dag beslutet att sluta dricka och röka  mår nog så mycket bättre utan dom gifterna.  Skulle jag ännu få mitt söt sugsbehov bort skulle jag känna mig stolt , men lättare sagt än gjort. 

I alla fall så har jag då druckit en del olika juicer idag , buljong, ört te och massvis med vatten  så kan ni säkert gissa att fått springa på toa i ett. Därför är det skönt att vara hemma nu då jag kör detta tuffa program då jag inte vet hur kroppen min reagerar på en sådan här fastekur. Det som jag berättat tidigare är att då jag nu fått leva detta stressfria liv nu ett tag så har mitt blodtryck blivit mycket bättre oc jag behöver bara en tablett och vem vet nu då jag skall försöka leva lite hälsosammare efter denna kur så kanske jag helt kan lämna min medicin. Nu har trycket i alla fall visa helt bra värden.

 

 

 

Ni som känner mig vet att jag vill ha en massa projekt på gång och nu äntligen är denna faste dröm på väg att uppfyllas...4 days to go!! Skit glad att jag verkligen fick den kicken att nu eller aldrig.

 Men vi pratade här hemma med Mikko att det är nog svårt att hitta tid just för att genomföra detta för om jag är riktigt ärlig så inte tror jag att jag skulle ha lust att  på semestern ,  våra resor eller hotellnätter veta att du bara måste leva på flytande föda...nej tack. Semester och resor hör ihop med mat, njuta och koppla av så inte skulle jag villa offra en semester vecka med att sitta och fasta. Skall jag vara ärlig så tycker jag det redan är lite trist att jag har min fastekur på gång nu då vändagen kommer för tycker det skulle ha varit så mysigt att fast vara ute och grilla och sen gotta sig med en vändagstårta ....men men det får bli en annan gång.

 Nu känner jag att jag måste gå och tanka lite vatten och sen skall jag försöka få tag i sömnen.....saknar min varma choklad och en god kvällsmacka!

God natt.






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar