måndag 15 februari 2021

Nedräkningen har börjat

Nu kan jag verkligen börja sjunga "The Final Countdown" som bandet Europe slog igenom med en gång i tiderna. Nu fasen börjar jag vara på slutrakan , en natt att sova ännu  sen är denna faste process över.

Fy fan vad jag är stolt över mig själv.....I made it !!! 5 dagar levt på flytande föda och ca 200 kcal/per dag då dom i vanliga fall rekommenderar runt 2000 kcal/per dag så kan lova att det varit tuffa 5 dagar men fan den som ger sig.

Jag har alltid varit en sk tävlings människa mot mig själv som tex att har jag bestämt att jag gör något så springer jag fast genom betongväggen för att få det gjort. Synd att jag aldrig har gillat något som har med sport att göra för det skulle säkert ha passat mig perfekt för envis som jag är så skulle jag säkert tränat tills jag stått uppe på prispallen och helst på 1:a plats.

Men det är nog mycket annat jag bestämt mig för att göra och inte gett upp , några saker är  tex sluta röka och dricka  och  nu har jag då en grej till som jag klarade av i denna tävling mot mig själv ....att fasta 5 dagar.

 


 

 Har också samtidigt klarat av att sköta hemmet och familjen att dom hade mat på bordet det trodde jag skulle vara omöjligt att göra då jag dagligen fick dra i mig dessa super goda matdofterna men det gick rätt så bra. Dom första dagarna var jag nog så otroligt hungrig att det var inte klokt...den ena maträtten godare än den andra snurrade i huvudet från det att jag öppnade ögonen tills det att jag somna. Sen började det lite lätta och jag/vi försökte vara mycket ute och gå så jag skulle tänka på annat än mat.

Sen har jag varit otroligt lugn och på bra humör till det att jag gått runt och varit sugen på mat hela tiden. En del kan säkert bli otroligt irriterade och arga då dom går 5 dagar med ständig hungerskänsla. 

 


 

 

Men lika idag när vi var ut och gick i detta fina väder så fick jag en sådan otrolig längtan att sätta mig ner och grilla korv och skulle ha velat ha denna söta senap till korven. Men efter en stund gick den längtan över. Godsaker har jag förstås längtat efter otroligt , idag då jag förde några munkar åt papsen så skulle jag ha kunnat sluka dom i mig direkt då jag kom ut från butiken , men konstigt nog så gick det riktigt bra senare på kvällen att sitta tillsammans med familyn då dom åt vändagstårtan och jag slevade i mig 2 dl buljongsoppa och grönsaks juice.

 


 

Sen är jag verkligen förvånad hur jag klarade lördagskvällen att förbereda innan dom skulle börja baka pizza. Jaromir ville som sagt laga egen pizza och till slut så gjorde dom alla 3 en egen pizza. Härligt med en sådan kväll kidzen lär sig att kocka , vi alla får gemensamtid , dom får experimentera och komponera egna smaker till pizzan osv.

 


 Jaromir kom på en bra ide , han delade upp sitt pizzabotten i fyra delar och la på varje del olika ingredienser , pizzorna som Mikko och Jaromir fixade fick egna namn " 4 in1" och "Tulimyrsky". Sen lagade Michelle en egen variant av  Margarita pizza (tomatpure och ost på ).


 

Men sen då pizzorna kom ur ugnen så var jag där igen ...MAT MAT MAT och fy fan hur det doftade gott. Skulle fasen ha kunnat äta hela pizzan. Men jag satt mig ner och åt min buljong + tomatjuice och mätt blev jag av det också.


 

Men tror nog aldrig jag längtat så här mycket efter måndagsmorgon som jag gör nu , efter jag kört kidzen till skolan så kommer jag styra nosen till Citymarkets sallads disk och köpa mig någon super god egen mixad sallad , oj vad jag läääängtar!! 

 Men som sagt vad har jag lärt mig av detta jo att jag vill göra om det här igen i något skede. Hur svåra svackor det varit mellan varven med magen som kurrar , huvudvärk , illamående , frossa  osv så tycker jag ändå det varit värt allt detta besvär. Jaromir och Michelle har väl mera haft kul åt min grej och tyckt det varit roligt att lite små  jävlas med mamma med sina godispåsar framför mig och  som tur så var det ingen av dom som nämnde om att vi skulle poppa smörpopcorn på lördag som dom ville ha.Tur var det för popcorn har också varit en sak som jag verkligen längtat efter.

Hur kommer min vardag bli efter fastan??

Jag verkligen hoppas innerligen att jag nu fasen orkar fortsätta tävla mot mig själv. Skall försöka laga ett eget matschema med hälsosam mat , men jag kommer tillåta mig något gott på lördagar och kommer också tillåta mig på lördagsgodis= joggis russin.

Känner verkligen hur kroppen mår bra av denna faste kur och kommer nästa gång att prova detta 7 dagar men det kommer inte bli riktigt nu på ett tag för har nog ingen lust att snart igen se dessa flaskor uppradade i köket och veta att där är min måltid för en vecka , Lite annat vill jag unna mig en tid framåt och mat som jag får tugga , nu har i alla fall tänderna fått vila då det bara varit flytande föda.

Kramar till alla på vändagen och en extra stor kram till Annika och hennes familj i Florida som miste sin son på Valentines day  för 3 år sedan i skolskjutningen i Parkland. 

Bron som ni ser nedanför finns ganska nära där vi bor och vi brukar prata om Lovebridge.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar