fredag 12 februari 2021

Vi saknar dig

12.2.2020 på dagen ett år som vi måste ta farväl av vår älskade Majsa kissa , vi hade bokat tid till PetVet den 13.2 men hon blev så dålig dagen före så det vara bara att snabbt ringa och fråga om vi fick komma en dag tidigare.

 


                                                  Viva la Mexico ala Majsa

Det var som sagt ålderdomen som gjorde Majsa sjuk , hon fick leva ett lång och härligt liv med oss , hon blev nästa 20 år. Jag sa alltid att Majsa var som en lite mops (hund) hon skulle vara med vart vi än for och minns så bra somrarna ute i Bergön då hon alltid kom med på vår skogslänk och var sist i ledet med svansen högt. Ibland skulle hon bli och snusa men så fort vi ropade på henne så kom hon rusande med fart.

 

                                                Majsa chillar

Men vår Grand Old Majsa gjorde nog så att det kom några gråa hår extra då hon hittade på sina äventyr. Minns gången hon försvann och var nästan ett halvår borta och kommer sen lugnt hem med 2 kattungar i släptåg. Vete se tusan var hon hade varit , men kattungarna var sk förvildade så dom förde vi till stället där dom tar hand  om djur ( djurskyddsföreningen eller vad det heter). Efter det äventyret så hölls Majsa sig hemma och skötte sig perfekt , nästan.

                                    Jaromir hade sytt tossor åt Majsa

 

Hon hittade på att i ett skede försvinna igen och jag trodde hon stuckit iväg på några dagars äventyr men då det gått en vecka , två och till och med tre veckor då ringde jag Djurskyddsföreningen och hör och häpna så hade dom en vit/svart kissa där. Dom sa att jag kan komma dit och se om det är vår Majsa. Körde dit och vem satt där om inte vår kära Majsa. Så det var snällt att ta fram bankkortet och kvittera ut henne och betala för kost ,logi och sprutor...270 euro och så kom Majsa hem igen. 

Jag steriliserade aldrig Majsa så vi har haft en massa kattungar som vi fött upp och sökt trygga hem åt. Dom som tagit kattunge av oss har berömt hur fina kissor dom fått. Måste nog säga att tror nog inte det finns många kissor som Majsa , hon var nog speciell. Därför tror jag saknade och tomheten är ännu större i och med att hon ville vara så mycket med oss. Finns ju katter som är så otroligt självständiga och sällan vill komma i famnen och helst håller sig på avstånd medan våran Majsa skulle var amed hel tiden. Låg till och med mellan Mikko och mig och sov på nätterna , men sen hittade hon bättre säng och började sova med Jaromir varje natt.

 


 

Men nu när hon inte finns här med oss mera så vet vi i alla fall att hon fått leva ett gott liv och vi skämde nog bort henne till max. Hon har fått vara med överallt och anpassat sig vart vi än åkt och hon hann ännu på äldre dar bekanta sig med Himos där hon också trivdes lika bra som oss. 

 

Majsa fick vara frisk ända till det sista men sen började njurarna krångla , hörseln for och till slut också synen. Men hon trivdes med sitt liv , åt och drack och älskade då vi kelade och pysslade om henne. Men som sagt ingen av oss varken djur eller människor är odödliga och så kom då dagen som hon till slut blev så dålig och vi visste att det var dags att krama om henne för sista gången.

 


Majsa har fått ny kissplats

Jag hade i ett tidigt skede sagt att jag kommer inte kunna föra henne till veterinären så det var Mikko och Jaromir som förde henne på sin sista resa. Kan se det så klart och tydlig då dom bär henne ut  inlindad i filten hon älskade och jag stod där helt förkorssad , Michelle tog hela denna process lugnast av oss alla och Mikko höll sig också lugn. Jaromir och jag hade nog det svårast i denna avskedsprocess.

 

Om man tänker på detta år som gott utan Majsa så har det nog varit så otroligt tomt, ingen som jamar och meddelar att hon vill ha mat , ingen kisslåda i knuten , inga matskålar i köket , ingen kissa som hoppar upp på soffan och vill få kärlek och gos. Det ända vi har kvar av Majsa är aska i urnan som vi har på en plats med ett ljus brevid. Så på sätt och vis är hon ju här hemma med oss.

 

                När Majsa hade svårt att hoppa så fixade Jaromir med stolar åt Majsa.

Visst är det också mycket som blir lättare då man inte har djur i alla fall för oss som reser mycket , vi fick alltid fundera lite extra vem som kunde sköta Majsa då vi skulle iväg , det skulle alltid finnas mat i skåpet åt henne , kattsand hemma och förstås om ett djur blir sjukt så är det vår skyldighet att också se till att föra den till veterinären och det kan ju också kosta en extra slant. Så man skall nog verkligen tänka nogga innan man skaffar ett djur och verkligen vara berädd att offra sitt liv och ta emot djuret som en ny familjemedlem. Inte bara skaffa för att man tycker det är roligt för stunden och sen skita i det för att det inte var roligt mera med djur , det blev för dyrt , det blev för jobbigt...nej sådana skall INTE ha djur som inte är berädda och ta sitt ansvar.

Visst skulle Michelle och Jaromir villa att vi skulle skaffa en ny katt eller hund men tyvärr så blir det nog inte det. Vi köpte 4 möss efter att vi måste ta bort Majsa men vi visst att dom lever högst ett till två år så det kunde vi gå med på . En katt och en hund lever så otroligt mycket längre. Men som jag alltid också sa med Angelica att sen då hon skaffar ett eget hem så sen får hon skaffa vilket djur som helst likaså har jag sagt till kidzen att sen då dom flyger ut från boet så får dom skaffa vilket djur som helst.

För vast ett barn lovar och svär att dom skall hjälpa till att sköta den nya familje meddlemmen så blir det nog i slutändan föräldrarna som har huvudansvaret. Har läst mycket nu folk som skaffat djur då denna corona började och man är mycket hemma men hur går det sen då gränserna öppnas och man igen får packa reseväskorna och dom ser att det inte är bara så där att åka iväg utan man måste också ha någon som sköter den 4 benta medan man själv ligger och njuter på beachen.

 

                              Halloween utstyrsel köpte jag från Usa

Det är också en orsak varför vi inte mera kommer och binda oss med djur för då den dagen kommer som vi igen får resa så kommer vi absolut och satsa på resande härefter. Kidzen blir stora och börjar ha sitt liv och Mikko och jag får snart på tvåman börja äventyra runt världen , det är i alla fall vad vi hoppas kunna göra om allt blir någorlunda normalt igen det vet ju ingen.

 

Majsa skall ut och gå ..säkerheten kommer först.. blinkandereflex!!

Sen då man har djur så är nog som sagt avskedet det värsta momentet då man vet att nu är vår tid tillsammans över och vi inte ses mera.

Nu är vi då inne i en samma situation som för ett år sen , en av vår lilla mus har blivit sjuk och vi kommer måste ta bort henne , hon blir snart 1  år men vi vistte om det att dom inte lever länge och får ofta tumörer så nu har den lillisen fått en jätte stor knall under halsen och det är dags att ta farväl av henne. Om jag är ärlig så känns det nu inte lika svårt som med Majsa för våra möss har bara varit i en bur och vi har inte på samma vis bliv fästa vid dom man blir i ett djur som du hela tiden har med dig och gör som du säger osv. Men oberoende vilket djur det gäller så är det ju alltid ledsamt då sista dagen är kommen och ett farväl skall tas.

Så alla som går i tankarna att skaffa djur tänk er för många gånger att är ni verkligen berädda att nästan 15-20 år ha er nya  familjemedlem vid er sida och ge den all ömhet och kärlek den behöver och också vara berädd på att måste skiljas från en kär vän då den dagen kommer.

Med detta så avslutar jag inlägget    

              

Sov gott kära Majsa och du skall veta att du är älskad&saknad













 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar