måndag 22 februari 2021

En vecka utan måsten

 Det var var lätt att vakna denna måndag morgon då vi visste att sporlovet börjar och vi skall få spendera en hel vecka uppe i Himos. Göra saker utan tidtabeller och få tid att vara tillsammans. Men det är nog inte bara så där att hoppa i bilen då ett gäng pä 4 pers skall iväg. Det är massor som skall med och när jag hyr ut stugan så betyder det att jag då tar bort alla våra personliga saker så nu var det att packa med lakan, handdukar , vinterkläder , skidutrustning åt alla , skrinnskor osv. Så det tog nog sin tid att stuva in dessa ( tusen) kassar i bilen.Men vi kom oss iväg enligt tidtabellen som vi planerade.

Satt i bilen och funderade på detta stugliv och ett packande fram och tillbaka. Ni som själv har stuga vet vad det betyder. Först packar man ner alla grejer , in med dom i bilen , sen köra 3 timmar för att ta ut alla kassar, bära in dom. Sen börja packa upp det som du just packade ner och efter några dagar ingen packa ner allt , sen hem och upp med allt. Som tur så får vi nu njuta här en vecka, hem då vi kommer hem skall jag packa igen för kommet åka på jobb. Fick samtal då vi var på väg till Himos om jobb  på Grace, så dit åker jag nästa vecka. Roligt att få jobba för jag drömmer och planerar hela tiden så alla jobb är välkomna.



 

På vägen mot Himos så vek vi in i Ideapark i Lempäälä, har aldrig varit där förut. Vi stannade och åt att vi inte direkt behöver börja laga mat då vi kommer till stugan. Jätte stort shopping mall är Ideapark men nu gick vi inte desto mera runt utan får komma något tag på nytt. Kändes nästan som vi var i Mexico då vi satt oss och äta. Själv har jag klarat mig bra på sallads linjen och kommer fortsätta med det , fastan gjorde en bra kick.


 

Innan vi for vidare så ville Jaromir in i en mega stor bilfirma och det var så lugnt så man behövde inte oroa sig av folkmassor. Dom for först och jag kom lite efter och direkt kom Jaromir och tog mig i armen och skulle visa vilken bil jag borde köpa.

Jag började fnissa för mig själv för jag visste att nu kommer det något mega förslag av vår egen lilla bilförsäljare Jappe. Min gissning var rätt för han tog mig till en massiv  Range Rover som han tyckte jag borde köpa. Han hoppade in i bilen och visade alla finesser och satt där och förklarade, han är en hejare på bilar vet , kan och förklarar så tusan. Plötsligt sa han "och vet du mamma den kostar BARA 79500e , men nog kanske lite för dyr åt dig" , visste inte vart jag skulle se att jag inte skulle börja gapskratta. Jo det skulle nog behövas en lottovinst för at jag skall ha möjlighet att köpa sådana bilar som Jaromir  försöker få mig och köpa.

Blir inte förvånad någon gång i framtiden ser Jaromir som bilförsäljare för han har charm och en otrolig bra prat förmåga och älskar bilar så vem vet. Kanske bilförsäljaren har bra förmåner och han ordnar så att jag som pensionär kan kör runt i en Range Rover . 


 

Efter det fortsatte färden mot  Himos och det var så mäktigt då alla backar var upplysta när vi kom , dom har nu alla 26 backar öppna så man kan åka från Pohjoisrinteet till Länsirinteet. Vi har vår stuga ca 2 kilometer från Pohoisrinteet. Sen lös det så mysigt i alla stugor då vi kom , härlig stämning fick verkligen denna sportlovskänsla i maggropen . Minns då jag var ung som vår familj  och mina kusiner och deras föräldrar  några år i rad for till Ellivuori och skida på sportloven. Härliga minnen , jag  hoppas också mina kidz får med sig härliga minnen i framtiden och att dom minns dessa sportlov med glädje plus alla andra fina resor dom fått vara med om med oss.

Här är massor med snö i Himos och mera har dom lovat , skönt att kunna köra ända till trappan och ha allt färdigt plogat då vi kommer hit , vi tycker det är så skönt. Ingen av oss tycker om att skotta snö så måste igen en gång säga vi är super glada att kunna komma till stugan och direkt börja njuta av vår ledighet. Här var allt så fint i stugan fast den varit uthyrd mycket nu under säsongen , märktes inte å annat än att kärlen var lite olika plockade än jag brukar ha det men det är peace of cake och lägga dom i sk min ordning. Härligt att andra också kan få njuta av vår fina Villa Virta som jag döpt den till. Öppnade ett eget instagramkonto och ni hittar den på villavirta. 




I stugan hittade jag denna fina överraskning som jag fick av mina hyresgäster , tusen tusen tack till er ( ni vet vem jag menar)  för denna fina gåva som passar perfekt hit.

Nu skall vi verkligen koppla sportloves mood on och göra bara sådant som vi tycker är roligt , när vi vill och utan tidtabeller. Det första jag skall göra är att sova länge.

Vinterhälsningar från ett härligt Himos och som ni kan gissa så blir det mycket Himos här på bloggen nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar