måndag 15 februari 2021

Tråkigt mejl kom det igen

Har inte på länge varit så här glad att stiga upp på en måndag och ännu  till längta att få gå och handla mat jag som i vanliga fall helst inte skulle gå till matbutiken. Tycker det är så trist att rusa runt dessa mathyllor med shoppinglistan i högsta hugg och kruksa av vara efter vara som du lägger ner i korgen. Har gjort det till lust och leda i mina dagar.

Då jag i vanliga fall är på jobb en vecka så behöver jag inte tänka på att köpa mat , där finns ju allt serverat och nu skall dom förbannade matkassarna släpas hem. Men idag som sagt längtade jag så mycket efter min sallad att det gick super bra och matshoppa idag.

Då jag kom hem plockade jag allt in i kylet för att sen sätta mig ner och se på tv och idag kom det Mexican Life istället för Bahama Life som jag  brukar se på. Programmet där folk vill köpa en bostad på en massa fina ställen. Till programmet avnjöt jag min super goda sallad...som jag längtat!! Idag skulle det också ha funnits jobb på dagiset men jag vågade inte åka dit och jobba då jag ännu inte ätit någon fast mat, bäst skulle jag ha svimmat där.

Nu är det nog att börja fundera på allvar att vad skall man riktigt börja hitta på , vi fick ju inte så roligt mejl förra veckan ...där fick man läsa att  permitteringen fortsätter ännu ett år framåt ( 31.3.2022). Hups det hade jag då absolut inte räknat med trodde nog att vi till sommaren skulle vara tillbaka men inte.  

Jag har som sagt fått samtal från kontoret och tror nog att det kan finnas lite jobb nu som då och jag far gärna och jobba men när jag aldrig vet när samtalet kommer. Jag har ju också ett liv här hemma och fyller upp min kalender med olika saker och då kan det ju vara att jag inte sen har möjlighet att åka iväg på jobb med kort varsel. Vill ha tillbaka min normala arbetsrytm  vecka/vecka då man kunde planera och visste då man skulle iväg på jobb. 

Men blev inte lika chockad  denna gång då vi fick detta nya permitteringsvarsel för anade nog att vi absolut inte kommer att få återvända i april på jobb som det var enligt planerna. 


 Sådana äpplen hade dom i Citymarket.

 

 

 Mikkos vändags present för han älskar choklad och texten är super rolig.

Minns då många sa på hösten åt mig att  försök njuta och göra saker som du gillar nu då du är permitterad och kan ärligt säga att jag nog njutit , börjar som sagt vänja mig vid denna ledighet och visst är det roligt att ha tid. Likaså tycker nog familjen det varit roligt/skönt då jag varit hemma och passat upp dem och kidzen tycker det är roligt att ha mamma hemma så här mycket. Jag har ju varit jätte mycket från dom ända sedan jag började på sjön  i och med att jag alltid bor varannan vecka på båten.

Sen börjar det ju bli super fina tider att kunna vara ute och njuta av våren som sakta kommer smygande bakom hörnet , ha tid att njuta av dessa härliga  vinterdagar. Jag verkligen hoppas på sådana dagar  nästa vecka då vi firar sportlovet uppe i Himos . Mycket sol, glimmande snö och härliga dagar i backen.

Men nog kommer det stunder då jag verkligen längtar på jobb och fortsätter detta ovetande länge hur det blir med eget jobb så kan jag bra tänka mig prova något helt annat en tid nu då jag är permitterad.

 Skall jag vara ärlig så har jag ju planera mitt liv efter mina egna inkomster och plötsligt blir inkomsten en bråkdel av den lön som man är van att få så visst längtar man tillbaka till jobbet och få full lön. 

Men som tur så har vintersäsongen varit toppen för oss stugägare som har stugor att hyra ut för då ingen kan resa utomlands och sakta men säkert börjar sakna något annat än hemmets fyra väggar så åker dom mer än gärna iväg på en miniweekend för att få se lite annat. Hörde just på tv och via en bekant att det är fullbokat på många ställen uppe i Lappland och tror nog Himos också börjar vara slutsålt. 

Detta skulle kunna  vara en kul grej nu då jag är permitterad  att  tex jobba på någon reception eller firma där dom hyr ut stugor. Men som sagt tiden får utvisa vad jag hittar på , intresse har jag  för både det ena och det andra så nog skall jag väl hitta på något roligt ännu innan jag kallar mig pensionär.

Så ni alla som har ett jobb att gå till och fast det säkert ibland smakar trä att gå dit så var glada att ni har ett jobb för nu är det nog så många som fått ändra sitt liv pga att dom blivit permitterade/arbetslösa.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar