söndag 21 februari 2021

Inga tidtabeller inkommande vecka

Det blev ett veckoslut med mycket musik , dom valde det finska bidraget till ESC tävligen i maj och sen direkt efter det kom Sveriges deltävling av Mello så jag satt stadigt framför tv:n. Tyvärr har jag vet inte riktigt Eurovisions stämningen så på top som den var för ett antal år tillbaka men följer nog med och tror nog jag hinner trissa upp stämningen till maj då det är den stora finalen i Rotterdam. Kommer förstås vara en annorlunda eurovision utan publik , men vem då det inte går att planera mera än en dag i taget så bäst kan det vara helt omöjligt i maj att ens skicka artisterna dit.  Nu är det bara och vänta sen får tiden utvisa.

Annars blev det mest att ta det så lugn och nu har vi sk långt veckoslut , ingen tidig väckning i morgon då sportlovet börjar. Härligt då vi alla får vakna i vår egen takt. När vi kommit oss upp från sängen så skall vi börja stuva in saker i bilen och styra nosen mot Himos , härligt då man ser hur sportlovsvädret blev här i södra Finland. Dom har lova snö och kallt i mellersta Finland men nog ochså tö väder mot veckoslutet , hoppas det ändrar. Visst tusan är det så mycket finare med minusgrader och är det ordentligt kallt så håller vi oss inne i stugan och myser med eld i öppna spisen.

 Skönt nu när alla sköter sitt eget packande , jag packade allt mitt idag så jag bara har att föra till bilen , Michelle hade också packat men sen har vi två som inte har någon panik utan sakta men säkert börjar plocka ihop i morgon och jag sa att jag vill att vi startar i god tid så det inte drar ut till kvällen innan vi är framme. Vi får ju hoppas vi kommer fram innan det blir mörkt.

I morron då vi kommer fram och fått allt upp plockat så skall jag ta en lång , härlig bastukväll och vaka så länge att jag fast somnar på soffan...inga tidtabeller som gäller inkommande vecka.

Som ni vet så tycker jag om blommor och nu då jag är permitterad och mycket hemma så har jag alltid en eller två blombuketter som pryder upp hemmet. Nu har jag haft mycket tulpaner så jag valde rosor denna vecka. Denna färg på rosor har jag ofta på hösten men dom fick lov att pryda min fina Alvar Aalto vas nu på vintern också.

Saknar jätte mycket alla blommor man ser då man är ute och reser , så otroligt fina blommor som växer helt fritt i naturen. Kan stå fast hur länge och beundra blommorna och fota från alla vinklar. 

I morgon är det säkert inte bara vår familj som jublar av att det är sportlov och långledigt , alla ni andra som också skall njuta så ha ett skönt och mysigt sportlov.

Satt just och tänkte på att det är inte så länge mer som vi behöver ta ledigt på sportloven , nu är jag ju förstås permitterad men har så länge jag minns alltid försökt ha ledigt på sportlovet, jullovet. Att alla dessa lov kommer i något skede falla bort i vår kalender sen då kidzen flyger ut från boet och det betyder att man inte sen mera behöver planera vår ledighet och resor vid just dom veckorna som det är som dyrast att resa , om man ens får resa mera efter denna corona. Kanske det är slut med allt sådant roligt i framtiden.

 

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar