onsdag 17 februari 2021

I år kryssar vi med att njuta av foton

Nu blir det ett långt inlägg och mycket bilder, men vill med detta inlägg visa varför vi varje år längtar att få åka på kryssning och  vad allt härlig vi får vara med om ,  för vi får ofta frågan att "blir det inte långtråkigt en hel vecka ombord". Men kan ärligt säga att vi inte ens hinner med allt som vi vill under denna vecka , därför brukar vi ofta först vara en vecka innan kryssningen i Florida för att komma lite närmare deras tidsrytm så man inte är så otroligt jetlaggad då man åker på kryssning. För det harmar då man vet att man vill få ut allt av resan och så är du redan runt kl 19 färdig för nattsömnen. 

 


 

Då vi kommer ombord går vi och tar oss en fika för hytten brukar bli klar först efter kl 13. Sen lönas det ha det viktigaste nerpackat i en rygga för alla stora bagage tar dom hand om redan innan man går till check inn och dom kommer senare utanför hyttdörren.

 


Efter att vi fikat så går vi ofta till hytten först och lämnar av alla saker och lyfter in bagage som kommit och hänger upp finska flaggorna. Dom är alltid med på våra kryssningar.



 

Före fartyget avgår så måste alla passagerar uppsöka sin samlingsplats och där scannar dom hyttkortet så dom vet att man varit där och efterdet brukar vi gå upp till deck 16 för att vänta på att faryget skall kasta loss. Detta var första gången vi åkte från Port Miami och det var super mäktigt , vi har en gång åkt från  Port of Barcelona och tre gånger från Port of Fort Lauderdale.

Alltså stämningen ute på deck när det är dags för take off är något så otroligt , alla är super glada, musiken dunkar från alla högtalaren , kaptenen tutar  och folk nere på land står och vinkar. Sen har man ju detta pirr i kroppen då man vet att nu har vi en hel härlig vecka ombord.

Nedanför ser ni då vi lämnar Miami och i bakgrunden skymtar  Miami Downtown









 Här ser ni Miami beach som är 26 km lång om jag minns rätt.

Sen finns det en massa aktiviteter ute på deck och Mikko har lärt sig surffa på Flowride som finns på deck 16 i aktern på fartyget. Härliga solstolar placerade runtom på fartygen men man skall på morgonen vara ute i go tid om man vill ha bra plats. Sen då det är hamndagar så är dom flesta i land så då skulle det finnas bra med plats men man vill ju själv också i land.

 

 







 Själv tycker jag om att gå längst fram och lägga mig och sola för där kommer inte barn under 16 år in. Så ibland då Mikko och kidzen hittar på något program så brukar jag smita dit en stund. Nu är det ju så bra då vi kryssat flera gånger med dessa stora fartyg så känner kidzen igen dom och kan numera röra sig på egenhand. Sen är det så bra att det finns telefoner i alla aulor som man kan ringa till hytten så att man inte behöver gå dit för fartygena är mega stora kan jag lova.

 

 

 

 

 




  Sen är det också fint att gå runt fartyget på kvällen och se på all den fina belysningen . Poolerna stängs till natten
men dom har några jacuzzin öppna dygnet runt men vi är ofta så trötta då vi varit och äta på kvällen att man inte orkar med att gå och sätta sig i jacuzzin och njuta och sen är det så mycket annat att se och göra på kvällarna , en massa shower , musik , trubadurer , shopping på gågatan , parader jag det tar aldrig slut med program.





 Sen stannar vi på olika öar , vi brukar hinna besöka 3 öar på en kryssning. I fjol var vi till Haiti/Labadee,  Jamaica och Mexico/Cozumel.






 

 













 



Sen lovar jag sen som tycker om sött och gott så svämmar diskarna över med massor av amerikansk dessert , bakelser i alla regnbågens färger.









Då det är sjödagar så njuter jag för fullt av att vara på deck och sola och den magiska färgen på havet. 


 



Central Park finns i mitten på fartyget. Ett helt öppet deck med massor av riktiga träd och växter och om kvällarna kan man sitta och lyssna på en trubardur på någon mysig liten uteservering eller kanske sätta sig på en parkbänk bland all lummiga gröna växter och njuta av den ljumma havsbrisen










 


 


Sen brukar vi vara och åka karusell på deck 6 där finns Boardwalk och massor med restauranger , Aquateatern och Abyss rutchkanan som startar på deck 16 och kommer ner till deck 6.



 






 

 Vi gick också en Sushi kurs ombord och det var super kul.

 

 

 

Som sagt mitt foto arkiv svämmar över av bilder från våra kryssningar för jag älskar att fota , allt som jag ser skall  fotas. Men nu tror jag att jag skall avsluta detta inlägg med bilderna som visar att man vet att kryssningen börjar närma sig sitt slut. 

Om man vill att bagagen skall hämtas så skall man ställa dom utanför dörren kvällen innan , vi brukar alltid ta våra bagage själv i land så behöver vi inte sen söka dom i terminalen bland tusen andra som söker sina bagage.

 


Sen hör det ju till att ta det sista fotot då man kommer iland innan det är dags att gå av fartyget , vi är tidigt i land ca 6 på morgonen så det blir att  ta ett sista  soluppgångs foto. Sen är det dags att åka hem och leva på drömmar och minnen och nu vet man ju inte när vi kan kryssa igen men vi lever på hoppet att nästa år kunna gå ombord och uppleva en ny härlig kryssning i Karibien. Nu håller vi tummarna.


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar