lördag 8 augusti 2015

Vi spilttrades!


Vi gjorde lite olika saker idag. M och kidzen for till Jukujuku park och simma här i Åbo (utomhusbadplats)...men jag sa lugn och sakligt att "dit kommer inte jag " .
Spenderar gärna min lediga tid med familyn men när jag kommit på ledigt efter en hektisk arbets vecka med tusen och tusen och åter tusen familjer som reser på Grace så spenderar jag absolut inte min lediga tid med att se på tusen och tusen och åter tusen familjer som trängs, höra på allt nojsande och skrikande!!Nej tack!!
Vad gjorde jag...jo packade en minpicknick,kamera och en bra bok och åkte till Runssala (Ruissalo)....oj va där är fint!!Lugnt och skönt att ensam få sitta på sista bergsklacken Ruissalo och se båtar köra förbi och lyssna till havets brus!!Fast jag bott jätte länge i Åbo så har jag aldrig spenderat en dag på klipporna eller stranden där...har för det mesta varit somrarna på  stugan.Alltså det har verkligen varit en lite ombytlig sommar i år....inte varit en ända gång till stugan  och inte heller lidit av det.Varit riktigt roligt att göra lite annat emellanåt....och tänk vad skönt att sätta sig ner på klipporna och inte behöva göra nånting...så skall en härlig sommardag vara och inte det att du på stugan jobbar från morron till sena kväll med alla måsten som skall fixas!!Nej tack ....om jag skulle få mycket pengar så skulle jag absolut bygga stuga på en bergsklack där jag lugnt kan njuta och sitta och läsa en bok eller två.Märker att jag mera och mera börjar förstå hur jag skall njuta av livet... göra så lite som möjligt...bara slappa och varva ner efter alla mina hektiska år!!
Nu mår jag som en prinsessa!!
Idag blir det mera klippor och hav och sandstrand...det blir family dag i Ruissalo ... vi åker dit på picknick hela gänget.

Min lilla picknick mat!


Havet glimmar precis som det skall göra en härlig sommardag!
Lata,sola och läsa ...me like!!
Sä här skall sommaren vara..synd att den är så kort här i Finland!!
Här kommer Ukkopekka förbi....
...och plötsligt kom Finnlines förbi!!

Men så här tror jag inte jag skulle klara av en sommar..alla samlade på ett ställe...jag föredrar lugn o ro!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar