fredag 22 januari 2016

16 tecken att du är beroende....

....av resor.När jag såg dessa punkter så blev jag helt wau för alla stämde precis in på mig.



1.DU HAR STÄNDIGT EN RESA INPLANERAD...det spelar faktiskt ingel roll  ifall du inte har en resa inbokad.Det räcker med  att du vet att du SKA boka så fort tillfället ges och dina ekonomiska medel tillåter det.

  2.DU HAR DIN RESEVÄSKA NÄRA TILL HANDS FÖR DET ÄR INGEN IDE OCH STÄLLA UNDAN DEN....du har inte kastat bort den halvfulla solkrämen och inte växlat in dollarn från din senaste Usa resa för du vet att du åker snart igen.



 
3.DU ÖVERVÄGER ALLA INKÖP VAD DET SKULLE GÖRA FÖR RESEKASSAN.....när valet står mellan ett par nya dyra märkes skor eller en biljett till en ny resa....ja då är valet  inte svårt!
 
 
4.DU UPPLEVER EN PÅTALIG ABSTINENS DÅ DET GÅR FÖR LÄNGE MELLAN RESORNA.....nedstämdhet, allmän stress,trötthet....som enbart går att bota med en rejäl dos av nya intryck och miljöer.
5.DU FÅR EN SMÄRRE LIVSKRIS DÅ DU INSER ATT ALDRIG KOMMER HINNA SE ALLA PLATSER DU VILL BESÖKA.....världen är så stor och du har så lite tid.
 
 
6.DU HAR MINST FEM REDAN UTTÄNKTA DESTINATIONER PÅ DIN ATT-BESÖKA-LISTA.....eller mera bestämt  5,10,20   (se punkt nummer 5 )






7.DU ÄGER MINST TVÅ AV DESSA FÖREMÅL...en språkvalör,bagagevåg,resekudde,öronproppar,pengabälte,nackkudde,reseladdare,sovmask m,m

 
 

 
 
 


   

8.DINA VÄNNER PÅ FACEBOOK KOMMER FRÅN HELA VÄRLDEN....du har vänner lite här och där som du träffat under dina resor.



     9.OM DU HAR BARN PÅVERKAR  DET INTE DITT RESANDE...så klar  det går att backpacka i Asien med två små barn eller åka till  Californien och besöka Disneyland  eller en djungel i Laos är så mycket med spännande än gungorna hemma på gården i vilket fall som helst.



    10.DU HAR EN KONSTIG FACINATION FÖR KARTOR.....som du kan studera alldeles för länge samtidigt som du drömmer dig bort till olika destinationer.Troligtvis har du en jordglob i dina ägor.




     11.DU KAN VISA VÄGEN I MINST EN ANNAN STAD ÄN DEN DU BOR I.....ex när nån annan turist tar dig för en New York bo och du galant kan berätta vägen till Central Park eller vägen till färjan som tar dig till frihetsgudinnan.
 


 
     12. DU HAR FLERA RESTA KILOMETER I LUFTEN ÄN I ANDRA MOTORDRIVNA FORDON......skulle man plussa alla dina flykilometrar så skulle du vara halva vägen till månen.
 
 
 
   13.DIN LÄGENHET SVÄMMAR ÖVERMEDSAKER FRÅN DINA RESOR....Västafrikanska träsmideri,Bollywood planscher och tyger från Indien,silversmycken från Hong kong och ett och annat kramis härifrån och därifrån.
Själv samlar jag på nyckelringar från olika ställen jag besökt och Mikko samlar på magneter.
 
 
 
 
14.  DU HAR SOM MÅL ATT NÅNGÅNG I LIVET BOSÄTTA DIG UTOMLANDS.....om  inte ännu men lagom till pension.När du blir äldre planerar du att spendera tidenvid en pool i värmen,spelakort med kompisarna och bara njuta av livets soliga dagar.


 
 
  15.DU HAR SPENDERT FÖR MYCKET TID PÅ OLIKA FLYGFPLATSER.....betydelsen av bokstavskombinationen LAX,JFK,MIA  är lika självklara som att borsta tänderna...likaså börjar du
känna dig rätt "hemma " på olika flygplatser.
 
 



 
 
 


16. Men främst av allt   INGENTING I VÄRLDEN GÖR DIG SÅ LYCKLIG SOM NÄR DU RESER......absolut ingenting!!!!
 
 
Men handen på hjärtat kan jag erkänna att jag är BEROENDE av resor....allt som står där stämmer precis på mig !!Finns det nån annan därute som känner sig träffad ;)

 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar