måndag 17 april 2017

Spetsvillor och min arbetsplats

Vi har faktiskt inte varit så mycket ute under påskhelgen .....men igår då Mikko var ledig så tänkte vi att vi åker mot Ruissalo/Runsala här i Åbo.
Kidzen hade sitt eget program så vi åkte iväg på tumis och vi bestämde att vi passar in det då Viking Grace kör förbi ...det är alltid lika mäktigt då du står på stranden och hon glider förbi.Det är en populär plats att stå där och vinka åt Grace.
Där brukar alltid vara folk därnere vid stranden.Igår klämde dom uppifrån bryggan på signalhornet så det ljöd så mäktigt en hälsning åt oss alla som stod där på stranden och vinkade.

Sen blev det en så superfin solnedgång med en massa magiska effekter.Ni som följer mig på Fb och Instagram har säkert sett den fina bilden jag la upp....men i morron skall jag också publicera här en hel hög med vackra bilder från solnedgången i Ruissalo.

Ni blir säkert trött på denna fras ...men igen en gång visst tusan är Åbo så vackert och lika så Ruissalo.Vi bestämde med Mikko nu då vi börjar ha mycket egen tid så skall vi verkligen börja snusa runt och bekanta oss på allvar med den härliga platsen Ruissalo.Där finns en massa fina stigar ,mysiga picknick ställen,härliga stränder,en härlig camping som man fast kan åka till ett veckoslut och slå upp tältet.
Vem har sagt att man måste köra flera hundra kilometer till nån camping då man har ett super vackert ställe i hemknutana.
Vi pratade redan i fjol att det skulle vara roligt att fara med kidzen dit och tälta en weekend.

Igår saknade vi en termos med varmt te eller kakao...det skulle ha varit toppen för kroppen då vädret var så kallt.Men vi bestämde att från och med nu då våren kommit igång på allvar så skall vi alltid på min lediga vecka en gång åtminstone om inte flera göra en utfärd till Ruissalo och gå runt och se när naturen börjar vakna upp..sätta oss ner och bara njuta av naturen.

Roligt för kidzen och fast åka dit och grilla korv och ströva runt i skogen...igår såg vi åtminstone 15 vitsvanshjortar där omkring.

Sen är där ju så otroligt fina spetsvillor längs stranden som man bara står och dreglar över och mycket annat smått och gott att föreviga på bild.
Rekomenderar verkligen för dom som kanske inte bor i Åbo att verkligen göra en utflykt till Ruissalo/Runsala nu då det snart börjar grönska eller på sommaren...där är så otroligt vackert.










1 kommentar: