tisdag 15 augusti 2017

Jag roskisdök!!

Igen är jag hemma ....hinner inte med.Med andra ord är det väl mot min vilja jag får säga ...välkommen höst.Dom härligt ljusa kvällarna är över för detta år.
Då jag kom hem på kvällen hörde jag syrssorna spela och jag kom hem så möts man av skolväskor och två glada skolelever.Ja hör ni vardagen är här...idag var det skolstart.Har  den där känslan att sommaren som jag väntade på aldrig kom.

Nu är det bara att göra det så mysigt som möjligt och inse att vi har en lång mörk tid framför....jag bränner ju ljus året runt men nog har det en speciell stämning så här i höstmörknet då man har en massa ljus och små härliga ljus slingor och lysa.

Jag har också ljus i min hytt ....men dom är som sagt med batteri.Det är så mysigt att sitta med "ljusen" tända i hytten då man avslutar arbetsdagen och försöker komma ner i varv ...sen hittade jag denna vecka i en hytt en superfin tomflaska som en resenär hade kastat i roskisen...och  jag tog chansen och roskis dök!!!
Vips med en liten batterislinga inne i flaskan så fick jag en superfin höstlampa....oj vad den glimmar fint i hyttfönstret då kvällarna börjar bli mörka.
Sen har jag ännu en lampslinga med små blommor som pryder min hylla....så trivs verkligen i mitt lilla hem dom veckorna jag är på jobb.

Men visst är det ju alltid skönt och komma hem till sitt riktiga hem efter arbetsveckan och som sagt  direkt få tända på äkta ljus...brukar så här mot hösten köpa olika doftljus ....finns en massa härliga dofter.

I morron blir det inte mera sovmorron fast jag kommit hem på ledig vecka ...nej i morron är jag illa tvungen att vakna till klockans piiiip så att jag får kidzen upp i go tid till skolan.Detta är en nackdel med vardag...inga långa sovmornar för mig...jag som älskar och sova länge och skulle ha chans till det då jag har en vecka ledig....men nog kommer den dagen ännu som jag får sova hur länge jag vill och om inte annat så kan jag alltid gå och lägga mig på nytt...för jag har lätt att somna om.

Ja det är säkert i många hem nu att vänja sig till vardagen efter sommar och semester...för många känns det säkert skönt med rutiner medan andra inte alls trivs med rutiner.Vi är alla olika...men hur som helst hur vi trivs så skall ni ha en skön vecka.





Min ljusslinga i hytten

Batteriljus


Mitt roskisfynd som lyser superfint i hyttfönstret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar