onsdag 30 augusti 2017

Konstverk på bordet

 Min stora passion förutom resor är god mat....skulle kunna äta hur mycket gott som helst.Det som är roligt med att resa är ju att det blir att prova olika kulturers maträtter....en av mina favoritmater är mexikans mat ju starkare desto bättre.

Hade en period då jag googlade olika maträtter och provade laga något gott till veckoslutet men nu har vi ett bra tag kört tacon eller egna hemlagade hamburgare med stripes.

Skulle gärna gå ut oftare i Åbo och äta... prova olika matrestauranger och olika maträtter....men det har vi inte råd med.Vi måste prioritera ut och äta gott  eller lägga undan för resor ....och svaret får ni gissa er fram till hur vi prioriterar.
Ibland som sagt kan vi gå ut och äta lunch tillsammans och det är ju roligt att kunna i lugn och ro sitta och äta go mat utan att själv behöva laga den.Man kan hitta bra luncher till ett bra pris Åbo.

Nu som sagt på arbetsveckan var vi ( jobb kompisarna) till Oscar ala carten ombord på Grace och hade sk avskedsmiddag för vår arbetskompis som snart blir pensionär.....och nu får ni en hel del bilder att titta på.Alltså kolla vilka konstverk....ögat blir aldrig trött på dessa superfina portioner...det är ju så man knappt näms äta dom.

Tusen tack till kockarna för maten och personalen som servera oss...vi hade en härlig kväll med super god mat och bra service.

Ja hörni då man tänker tillbaka på  ungdomstiden då man aldrig hade en chans att äta sådana här portioner ...utan ofta levde man på makaroner och ketchup.Ibland var det så fattigt att då man skulle till grillen och köpa en hotdog så hade man efter veckoslutet så lite pengar kvar att man fick lämna bort korven och ta bröd,sallad och majonäs och fick den lite billigare ....jag tror några som läser denna blogg kommer ihåg då vi på söndagen for till grillen och åt den billigare varianten på hotdog :)




Tema i Oscar ala carten ..Finland 100 år





Jätte god alkoholfri kiwi drink

Min förrätt

Min varmrätt



Titta vilka konstverk



Min efterrätt

Tema Finland 100 år






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar