söndag 6 augusti 2017

Snåljåp ut i fingertopparna

Nu ger jag upp...så fort jag kommer på ledigt så är det regnigt och mulet.Synd att värmeböljan är så kort här i Finland....men jag tror att det är många som redan vet,läst mellan raderna och anat  att vi kommer att åka till solen och värmen då vi har semester...och då har ni helt rätt.Vi är så trötta på dessa regninga ,blåsiga somrar här så vi hellre snålar och sen sticker iväg.

Därför tar vi inte vår semester på sommaren för vi vill ha  sol och värme varje dag så därför passar det oss att skjuta fram våra semestrar och sen fly där vi får garanterad sol och värme.
Hellre är jag hela semestern utomlands och får vakna och sätta mig på terassen eller gå ner till beachen eller till poolen och njuta av den klarblåa himlen och solen än att här i Finland vakna och mötas av antingen regn,blåst eller kyla...som idag då jag tittade ut...vad månne ..jo REGN... drog täcket över huvudet på nytt !!!

Att uppfylla dessa drömmar att få resa så kräver att man verkligen är en snåljåp....och det har jag fått vara nu många år för att vi vill till solen och värmen ofta.
Eller vet egentligen inte om jag kan kalla mig snåljåp...utan mera kanske att jag lärt mig hantera pengar och framför allt lärt mig spara....det som jag i ungdomen inte hade någon kontroll på.
Men man mognar väl till då man blir äldre och vet vad man vill ha för pengarna och är illa tvungen att kämpa för att få drömmarna  uppfyllda och som ni ser har jag fått en massa drömmar uppfyllda och har många ännu kvar.

Nu är det väl nån igen som skrapar sig i huvdet och tänker "stackars Lissus pappa...som  får vara utan pengar för att dom reser upp hans pengar!!!Jag bara säger ...hallååå ...  hoppas det NU slutas att spekuleras i att vi använder farsans pengar!!!Vi är två som har bra inkomst så vi är  som sagt inte beroende av hans pengar...punkt och slut!!!Hatar allt jäkla spekuleras!!!Tack för min söndagspredikan!!

I år och i synnerhet nu denna sommar har snåljåpen jag inte gjort något speciellt ....så i många kan tycka att jag måste haft en trist sommar utan att göra något.Men jag har inte haft behov att göra något har njutit av att inte göra ingenting... jag tar igen allt  i höst.Jag kommer att vara med om så mycket roligt  så det har inte varit något problem och njuta här hemma på soffan eller på arbetsveckan jobbat så att svetten sprutar.

Nej hör ni i höst unnar vi oss så mycket roligt ,vi kommer njuta av semestern till 100%...det är därför vi måste leva snålt här hemma nu.
Mikko har varit med kidzen på några evenemang så att i alla fall dom fått göra något under sommaren och jag  lovar att kidzen kommer att få vara med om så mycket i höst så dom kommer att vara super nöjda.

Nu kommer jag innan resan att städa bort lite i skåpen och försöka bli av med lite  prylar som också brukar ge ett litet klirr i resekassan...sen kanske inte många vetat att jag också får lite klirr i kassan av att jag skriver denna blogg...inte dåligt det inte.Så tack alla ni som är in och läser...fortsätt med att läsa så fortsätter jag spara och resa.

Igen sparde jag in några jyyron då vi fika gott här hemma ikväll än att gå på nåt cafe./restaurang..hehe!!!
På detta vis fick  också resespargrisen mat idag igen då vi bestämde oss att gotta på Cafe ala Snåljåpen!!

Lovar att jag  är så le på detta väder och nu börjar det kännas att jag vill  hoppa på flyget . Skall skriva ett inlägg om vad allt möjlig vi har inplanerat på resan  så  kanske ni förstår varför jag/vi  verkligen börjar längta och egentligen är det inte så tokigt att det redan är augusti och sommare börjar vara över ...för det betyder att resan närmar sig med stormsteg.



Kanske den skulle passa åt mig ;)


Stämmer!!

Alltid nån som skrapar sig i huvudet över våra äventyr ;)




Kanske julafton ser ut så här hos oss ifall jag blir ivrig och säljer tv:n  så att vi kan resa i nästa år också :)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar