lördag 26 augusti 2017

Livsstil och passion



Nu är det då definift slut på att vänta på sommaren mera....måste inse fast jag INTE vill...hösten är i antågande och en lång, mörk,kall tid framöver.

Men har nu kommit på en lyckad lösning  för att slippa den trista årstiden här i Finland som innehåller...kyla,blåst,regn,slask,snö,halka m.m.

Hur  gör jag för att slippa allt detta elände ....jo jag sparar all min semester till hösten och vintern och flyr landet ...åker nånstans där jag  får garanterad sommarkänsla.Där jag kan sitta i shorts och njuta dom härliga ljumma kvällarna,där jag kan gå och ta mig ett kvällsdopp i poolen eller bara lata i den varma jaccuzin,ligga på beachen och höra på dom härliga vågornas brus,ta mig ett dopp i det turkosa vattnet och njuta av dom svajande palmerna och ligga och sjunga "Let the sun shine let the sun shine..the sun shine in"....sådan sommarsemester  vill jag ha nuförtiden och sådan sommarsemester kommer jag/vi att få.Vi har slitit som djur Mikko och jag för att uppfylla en sådan semester i höst och nog fasen kommer vi att njuta hela familjen.



Har många somrar år efter år varit ute i stugan  men som i år bestämde jag/vi för en city sommar i Åbo  och det var hur roligt som helst ,inget stress med att släpa allt av och an  till stugan.Har äntligen lärt mig att bli bekväm och njuta av livet .Man behöver inte vara inne i samma box där man varit hela sitt liv utan livet slingrar vidare och det kan vara hur roligt som helst  att prova något annat ......som man säger allt har sin tid (aikaansa kutakin).För tillfället känns det härligt att ha lite andra semester planer än stugan..sen får man se hur det ser ut i framtiden då livet slingrar vidare.





Jag klarar mig helt bra utan semester på somrarna för som man ser så är våra somrar så otroligt varierande och den härliga värmeböljan är inte att räkna med här.Om den kommer så kan vi få njuta av den några dagar och det är allt....varför inte istället som sagt spara sin semester  och spara pengar och åka iväg där man varje dag få njuta av soliga och varma dagar.Det vill ialla fall jag/vi och då vi har möjlighet till det så då gör vi det också.
För oss passar det att skjuta upp semestern och istället åka iväg då den mörkaste och tristaste tiden är här i Finland.






Det som är bra att alla kan semestra på olika vis.. tex njuta att vara ut med båten,stugliv,åka runt i Finland,åka utomlands på somrarna,bara njuta av att inte göra något...listan kan bli hur lång som helst.

Märker också då hösten kommer så läser jag en  massa resebloggar  ...sitter och drömmer mig bort och glädjas med dom som verkligen tar vara på att se vad världen bjuder på.Suga i mig en massa tips och ideer för att inspireras av olika ställen för kommande resor.Skrev faktiskt upp på min bucketlist lite nya städer/hotell som jag vill se i framtiden.

Sen hittar jag mig själv med att kolla på mina favorit sidor momondo och booking.com. det är en terapi för mig att klara den mörka tiden här i Finland.






Jag skulle själv skulle kunna resa hur mycket som helst och när som helst och skulle kunna ha hur många resor som helst inbokade....för oss har resande blivit en livsstil och passion som hör till vår vardag att få uppleva och se så mycket  som möjligt av världen.
Därför är det så roligt att läsa resebloggar och se hur andra brinner för samma intresse som oss.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar