onsdag 9 augusti 2017

Förbannade väckarklocka

Jag har ju många gånger förut skrivit att jag tycker om att jobba på sjön...mycket ledigt är ju ett stort plus.Sen får man ju alltid offra sig att vara borta från familyn en vecka och ibland har nog Mikko det rätt så tufft och skall sköta hela komersen.Men sen som sagt då jag är hemma så är jag sen ledig hela veckan.

En sak som är jobbigt då man jobbar på sjön är att som nu då jag är i en situation då jag skall hålla i en massa trådar och mycket som skall skötas och fixas så är det nog en nackdel att inte kunna gå hem efter sin arbetsdag.Nej här är jag fast en hel vecka.Likaså om det är något man skall ringa och fixa ja då kan det vara så jätte dålig hörbarhet och samtalet bryts hela tiden och allt blir på hälften.Då längtar man att man skulle kunna vara iland och sköta alla sina viktiga ärenden.

Nu skall hela teamet komma ut på kryssning på lördag...Jaromir har en fribiljett hemma som han vann en gång då han var med i en smoothie tävling här ombord på Grace.Passade helt bra med en sådan vinst för vi älskar ju att kryssa.Nu är det ju så mycket lättare när farsgubben har varit i Åbo att enkelt ta han med på en kryssning.Han väntar lika mycket som dom andra.

Själv hinner jag ju inte umgås så jätte mycket med dom för har ju långa arbetsdagar och sen behöver jag ju också sova den stund jag är ledig.Men nog skall jag någonstans hitta tid så vi kan sitta och umgås nån timme.

Nu känner jag att ögonlocken är tunga och dags för att igen en gång släcka lampan för att kl 05.20  vakna till ett ljud som jag avskyr...piiip piiiip piiip....ljudet av den förbannade väckarklockan som man helst skulle kunna kasta i sjön.Egentligen har jag ju inte så lång väg att slänga den i sjön/överbord men hur skall jag vakna sen följande morgon om klockan ligger på havsbottnet.
Men den som spar han har....sakta men säkert närmar sig 5 veckor semester och då fasen skall jag sova tills jag vaknar av mig själv på mornarna....ingen förbannad väckarklocka kommer att få störa mig!!!

Sov gott allesammans och dröm fint!!!





Så här ser siffrona ut på klockan då jag slår upp ögonen
Känns som hjärnan skulle vara fullproppad med minnseslappar

Har lappar lite här och där så jag minns allt som skall fixas och göras


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar