torsdag 23 november 2017

Fångar dom sista solstrålarna

Sitter nu och bloggar med svensk mark under fötterna ..anlände här för en stund till Arlanda och väntar på mitt connecting flight till Åbo om ett par timmar.Passlig tid för att blogga..för ut vill man ju absolut inte titta... där är grått,trist och regn!!
Sitter hellre och går igenom min fotoarkiv med en massa fina bilder igen denna gång från min/vår resa.Tycker jätte mycket om att fota då vi reser och nuförtiden använder jag bara telefonen så enkelt att knäppa då det kommer något passligt motiv emot.



Ja var börjar man ett sådant inlägg då man är lycklig att få träffa familjen men olycklig att jag måste lämna Kalifornien bakom mig  igen för ett tag.Men jag vet jag åker ju snart dit tillbaka igen så nu är det  på måndag att fara på jobb och förtjäna igen till nästa reseprojekt.



Det råkade ju vara en sån typiskt strålande dag idag då vi lämnade Usa....närmare 28 grader,klarblå himmel och så super varmt och skönt.....ja då skulle man vinka hej då till detta för att veta att så kommer det i alla fall inte vara där jag kommer att landa och rätt hade jag.Jag flög med SAS hem och Angelica med Norwegian...så hon måste vänta hela dagen på LAX för hennes flyg gick sent.


Om man ändå kunde få vara där och trycka fötterna i den mjuka sanden....snart får man istället trycka ner dom i den mjuka snön ....bläää!!!



Hur gick min flygresa ..jo tack superbra.Pratade just med Mikko och han sa likandant då dom kommit hem att det hade gått hur bra som helst.Inga ben som värker,ingen rygg som värker,fick sovit en stund,ätit gott ombord...gillar SAS flygmat.Sen har jag bara njutit av att få sitta och inte behöva göra något.Satt och spelade lite spel som jag laddat ner i telefonen och hade det varmt och skönt under pläden.Så 10 1/2 timme for i ett hast.Jag skulle hur bra som helst skulle kunna sätta mig nu direkt på ett flyg tillbaka  till LA och flyga tio timmar utan problem.Inte en ända turbulens under resan ,for så otroligt smidigt hela resan.

Vet inte vad det kan bero på att det inte alls känns jobbigt att flyga dessa långa sträckor...man börjar väl bli så van så tio timmar känns ingenting.

Låg i poolen och fångade dom sista sostrålarna....synd att det inte blev så många kvällar att njuta i den varma jaccuzin heller....det får bli nästa gång.








Igår sista dagen i Kalifornien så tankade jag så mycket sol som jag hann.Först låg jag hela dagen vid beachen....Angelica ville vara uppe i poolen.Efter beachen for jag ännu en stund till poolen och jaccuzin och njöt ....efter det for vi och njuta av den sista solnedgången för denna gång  i  Laguna Beach.Det var en så super fin kväll....ljummet,super fin solnedgång,vågonas brus ....ja det blev en fin avslutning på semestern.




Tiden har gått snabbt då man har rolig och har verkligen kunnat njuta för hela pengen.Var lite orolig då jag for om jag skulle tänka mycket på vardagen i Finland med pappa och katten Majsa....men kunde verkligen nolla allt och det gjorde faktiskt bra för både kropp och själ.Är lite orolig hur jag skall orka med den här vardagsruliansen igen efter att jag varit 5 veckor helt ledig.Vardagsysslorna hemma tar ju aldrig slut,sen är det många trådar at hålla i med min pappa och så har vi ju katten som är gammal och sen är det väl en massa lillajulsfiraren igång  då jag skall på jobb igen.Så hastigt har man vardagen emot sig igen.

Men som sagt då jag inte ännu heller vunnit på lotto så är det nog bara att snällt gå till jobbet så att man snabbt kan börja klicka på Momondo igen om inte Mikko hunnit boka redan....vi är nog så redo att fly igen så fort vi har möjlighet.

Det kommer nog att handla om Usa ännu i några inlägg framöver....blir lite Universalstudio,lite ishockey m.m.....så ni som ännu orkar hänga med så bara kika in och läsa om min super härliga semester.

En min resekompis skrev ett bra ordspråk som jag också skall börja använda...för man är ju alltid lessen och deppad att lämna något så härlig som en lyckad resa bakom sig och sol och värme ......så jag skall börja säga så här.....

  


"Don´t cry because it´s over....smile because it happened" ...tack Tuomo för dom ordena.På bilden gråter jag nog inte på riktigt utan skojade då Angelica tog foto.




Från sol och beachlife så skall jag nu hem och pynta mysigt inför lilla jul och såklart hoppa in i en varm bastu!!!







                                          Stockholm /Arlanda





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar