lördag 25 november 2017

Mycket på ett dygn

 Så har jag då hunnit vara ett dygn i Finland (hemma) men hunnit med så otroligt mycket fast jetlagen pinar på.Först och främst hör jag till den gruppen som absolut vill ha allt uppackat,tvättat och undanplockat direkt då jag kommer från mina resor.Här står inte bagaget flera veckor i något hörn ouppackat.


                              Denna salsa sås är så super go och verkligen stark.



Sen var det ju en del och fixa i hemmet då jag varit borta snart i fem veckor....skönt så hade nog Mikko skött om att allt var upp plockat från att dom kom hem,ungarnas kläder innsatta i skåpen och hemmet helt okey uppstädat.Kidzens rum var ostädade likaså den förbannade toaletten som alltid verkar hänga på mig.Så nu har det varit en grundlig städning hemmet och bytte åt oss alla rena lakan...skönt efter man rest och varit och duschat/bastat få krypa ner i rena lakan.






                                              Mac& Cheese....namsi



Så var det att stiga upp i morse och föra Michelle till skolan ,Jaromir blev hemma för han hade vrickat foten.Men som sagt då min inre klocka är helt tvärtom så är jag jätte pigg på morronen...flera gånger då jag efter Usa resorna har farit på jobb så har det inte varit några problem och börja arbetet klockan 05.00 ....ibland har jag varit hur pigg som helst redan kl 04.00.Men nu igen märker jag att där efter tre på dagen blir jag så otroligt trött så det svider i ögonen och längtar efter "nattsömn"  mitt på dagen.Nå det brukar ta ca en vecka så brukar jag börja återgå till det normala.





Helst skall det vara original cheesecake från cheesecake factory



Sen skall jag hinna fundera hur det är med farsgubben..men idag drog det ut tills först på kvällen innan jag hann dit fram och tillbaka med mat åt honom.I morron skall jag söka honom hit för vi skall äta lilla juls middag för nästa veckoslut är jag på jobb.

Köpte den här och skall prova på den ...brukar annar alltid köpa Ranch på flaska.


Inte nog med allt detta på ett dygn så har jag till och med  hunnit julpynta och det blev så mysigt här hemma.Tror jag verkligen fick en full dos av sol och energi  i Cali.
Jag har nog alltid varit full av energi men visst tusan gjorde denna semester susen!!!


Jag vill inte alls ha så mycket julpyntat i hemmet ...mera så där stilrent.Har mina favorit julpynt som hängt med ett tag  och som jag inte vill släppa taget på...sen har det väl kommit något nytt men inte mycket.Köper inte varje år en massa nya julprylar och köper jag så blir det efter julen då dom rear bort allt för halva priset.Tur att jag har färdigt hemma mina favoriter och i och med att jag gillar vitt och silver så är det lätt att pynta och jag blir inte trött på den färgen.Tänkte också ha lite turkost med i år men är lite tveksam...tror det blir grått,vitt och silver inne och på balkongen har jag svart,grått och rött.Har blivit lite le på den röda färgen till jul ....men jösses hur balkongen blev mysig med saker i rött...foton kommer senare.

Nu är det bara att i lugn och ro vänta på julen ...ingen julstress blir det i år heller.Skönt att i måndag kunna åka iväg till jobbet då jag har allt julfixat hemma.I mörron kör vi lite pepparkaksbak och som sagt på kvällen kommer det dofta lilla jul här hemma med go mat och en liten present från "lill nissen" åt alla.

Så det var hastig sväng från sol,+28 grader och palmer till lillajulsmiddag och belysning i mina små granar på balkongen.

Har nu på kvällen suttit och njutit i skenet av ljus och fundera tillbaka vad jag verkligen saknar  från Kalifornien då jag är tillbaka i Finland.

Vad jag SAKNAR listan

                       *sol,pool och beachen
                      *värmen
                      * alla mina vänner där
                      *alla dom glada small talkande människorna...som ni vet så älskar jag att prata med vem som helst och när som helst.
                    * ostkakan på cheescake factory  tyvärr hann jag aldrig dit denna gång (det hör till) så det blev en cheescake från mataffären.
                       *saknar Ranch dressingen och också blåmögelost dressing.Man kan ibland hitta Ranch i affärer här i Finland där dom säljer American food men dom är jätte dyra här.
                      *Reese´s saknar jag...hittar de på Citymarket men mycket dyrare här än där.
                     *Kinesisk fastfood restaurang Panda Express
                     *Macaroni &cheese (finns i Finland men mycket dyrare här.
                     * Alla fina shopping Mall

som sagt sakna listan kan bli lång men här är i alla fall det som jag nu kommer på


Vad jag INTE saknar lista

  *TRAFIKEN. Det är nog det största negativa vad jag så här snabbt kommer på.Alltså nu då jag kom till Finland och sitter här och kör bil så känns det som vi inte skulle ha några bilar alls jämfört med mång miljon staden LA  där bilarna aldrig tar slut.Här känns så litet att köra då jag kört 5 veckor på deras Freeways.





Dessa  blev kidzens favorit ...köpte med några paket hem till Finland.Sen frågade Jaromir lite oroligt...." Hur gör vi sen när dom tar slut" ?? Ja då måste vi väl få försöka ha nån att skicka dom hit...men det kostar rätt mycket att skicka paket.Nästa gång måste vi väl fylla upp ett bagage med enbart mat som vi gillar.








                    Denna får godkänt av mig!!!



                                


 Denna bild är googlad men så här ser det ut varje dag på Freewayen i LA med omnejd.




Oberoende  var mina vänner finns på detta klot så ryms alla nära mitt hjärta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar