söndag 26 november 2017

Så här var myslördagen

Tidsrytmen helt  åt helvete men fan den som ger sig....kämpar på och går runt som man skulle ha supit i en hel vecka fast jag inte super mer.Kroppen så förbaskad virrig efter denna tidsomställning men som sagt det är dom smällarna jag får ta då jag skall till Usa med all makt.

Igår hade vi som sagt family mys och det är roligt då det uppskattas.J är lika intresserad som mig med att pynta,duka,fixa så han hjälpte mig att ställa igång vår lilla julsmiddag.




Sen blev det pepparkaksbak som jag tror att i mångas hem är jätte populärt och uppskattat.Doften av pepparkakor är nog så härligt med en massa tända ljus ...igår spelade jag faktiskt ingen julmusik ännu men nog börjar jag inom kort och sen kan jag höra på det långt in i januari då jag väl kommer igång.

Jag var med och bakade mina egna pepparkakor och som ni ser på bilden så snurrar det ju resor i huvudet på mig hela tiden så det är väl inte konstigt att mina pepparkakor blev flaggor.Skall absolut baka mera flaggor till julen...skall jag köpa mera färger hem och så skall jag göra en kul grej.Jag skall baka en massa olika flagg pepparkakor och då skall det bli flaggor från alla länder jag besökt.Kan ju vara én rolig ide åt er andra som också har resa som passion i livet.

Eller sen att sitta med barnen och göra olika flaggpepparkakor så lär dom sig på samma gång olika länders flaggor och så kan man på samma gång diskutera om det landet som flaggan kommer ifrån...ingen dålig ide tycker jag.Roligt med pyssel och gemensam tid så här i väntan på julen.

Det råkade ju så igår att då jag hade bestämt lillajulsmiddag nu på lördag så hade ju Mikko med sina arbetskompisar lillajulsprogram.Dom skulle ut och äta och sen på ishockey.Men ibland blir det bara så här men vi hade roligt ändå och så hade vi ju papsen med.

Sen hade "lillnisse" under natt hämtat paket så korgen var fylld men nån pryl åt oss alla.Har själv ända sen jag varit liten fått nånt litet paket till lilla jul och har själv alltid till lilla jul haft ett par små paket åt barnen.Ofta är det passligt då att ge julkalender (som dom faktiskt fick nu).Jaromir såg nu då vi var i Usa en Tsumtsum kalender och hans ögon bara lös av lycka.Jag la det bakom örat och köpte med en sådan från Usa.
Dom kanske nog finns i Finland också men hittade inte nånstans i fjol då jag sökte.Nu gjorde jag så att jag köpte bara en så får dom öppna varannan lucka för det är ju onödigt att köpa två av samma kalender och Michelle är inte mera intresserad av nån Lego kalender.Så det blir så här i år.

Här nedanför ser ni vad " Lill nisse" hämtade åt farsgubben ...ända från amerika.Han blev så glad att han satt och skrattade en lång stund....vem fasen skulle inte skratta om man fick en sådan.
Sen sa han " vart månne jag skall fara och glänsa med så där snygg tröja"
Jag sa " till Citymarket på kaffe"
Han sa " jo det är en bra ide"
Sådana här diskussioner kallas julglädje

Har själv alltid önskat mig en sk "ugly christmas sweater" från Usa och ännu har jag inte skaffat en sådan....desto fulare ...desto roligare.Vet inte varför jag inte nu heller köpte åt mig. en .. men någottag  kommer jag att ha någon liknande jumper om  kanske ännu lite värre än denna.

"

Nu har då lampskärmen rykt i skåpet och  golvlampan pryds nu av den stora vita stjärnan....det är så mysig stämning så nu är det att njuta till fullt för i morron kväll skall jag tillbaka till vardagen ...arbetet kallar.


Sen har vi vår traditionella julkalender.... en tomte med 24 fickor dit jag lägger två krameller  i varje ficka och dom får själv välja vilka karameller dom vill ha.Det är en tradition vi har haft länge och det är viktigt att julgubben skall hänga på samma plats varje år och det är ovanför vår skoställning...för då är det passligt innan skolan att plocka med sin godis.För under december så har vi så att dom får när som helst under dygnets 24 timmar äta sin adventsgodis från sin kalender.



Nu skall vi då se hur många timmar jag ännu får vänta på sömnen...klockan är i Finland 00.30 medan den är i Kalifornien 14.30 och vem vill ju sova mitt på dagen då jag har den rytmen.


Här ser ni det traditionella som jag vill ha på min lillajulsmiddag








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar