tisdag 7 november 2017

Semester varvad med vardag.

Måste igen påminna mig själv (och er ) hur förbaskat skönt det är med semester.Då man verkligen får nolla allt ...inte behöva göra några saker med tidtabeller  förutom igår då vi åkte upp med kidzen till Universal studios då var det att ha klockan att ringa på 06.00 och börja köra upp i god tid för vi kom att hama i rusningstrafiken och det tar LÄNGE här kan jag lova.Mera om den utflykten i ett annat inlägg.

Tänkte idag skriva om  att hyra en lägenhet i stället för hotel då man är och reser...vad som är plus och minus med detta....själv tycker jag det är en bra ide med som sagt några små minus.

Vad jag ger plus för:

* här finns som sagt allt som behövs i ett hem

*känns mysigt med ett sk "eget hem"...sovrum,vardgsrum,kök eget badrum i alla fall om man skall vara lite längre på resa tycker jag.

* I denna condo ingår det två varma jaccuzin och en pool med ett fint pool område och denna tid då det inte är säsong så vi har nästan fått ha poolområdet för oss själva.

.vi har egen parkerings plats som hör till denna condo.

*man kan komma och gå hur man vill i lugn och ro då man bor i condo ...på hotell är det oftast rätt så fullpackat med turister och fullt överallt  som tex vid frukost,lunch och middag



Vad jag ger minus över

* vi lagar ju all frukost,mat ,kvällsmål här så då är det upp till oss själva se till  att alla
 matvaror finns här.Så det blir lite sådan vardagskänsla som man har hemma att rusa i affären och köpa mat och släpa det hem till kylskåpet....sådant behöver man inte tänka på då man bor på hotell.

*sen är det nästan jag som lagat maten... fast detta är på minus sidan så är det ju också nog plus för vi sparar in mycket euron då vi inte är ute och äter hela tiden.

*sen då jag skall vara så länge här så blir det ju automatiskt att använda tvättmaskinen/torktumlaren och det känns ju också lite så där vardagligt för jag  tvättar ju mycket hemma..men kan nog här också ge ett plus för då behöver man inte trycka bagaget fullt med kläder för en månad som jag skall vara här... utan det blir mindre kläder att packa hit då man själv kan tvätta och rum i bagaget för saker/kläder att köpa hem.

*det som jag verkligen ger ett stort minus för är städningen....den är på mitt ansvar och då man är hela familjen här så blir det ju upp och ner och det blir på mitt ansvar att hålla detta "hem" i skick.Där är det skönare att bo på hotell och du har städerska som kommer varje dag och bäddar och fixar och det är fint runtomkring....denna lyx saknar jag då man hyr condo.

*disken skall diskas...som tur så finns det diskmaskin men nån skall plocka dit den och bort (oftast jag)

* Denna gång hyrde jag en condo med ett sovrum (billigare) förra gången hade vi med två sovrum.Detta är nackdelen då man varje dag skall bädda soffan till säng för den tar så mycket rum att ha den utbäddad hela tiden.Så  om man reser mer en två personer så rekomenderar jag nog helst två sovrum.




Ett minus då man reser med barn är att vi måste vara lärare under resan och hela tiden ha det i bakhuvudet att helst varje dag göra läxor.... men det är smällen vi  måste ta då vi reser andra tider än deras lov.
Mikko är jätte duktig på matematik så han har nog hjälpt dom mycket med det...jag tar den delen då det skall gås igenom lite förhör här på resan tex biologi.




Ännu har vi inte hunnit grilla fast Mikko och kidzen snart varit här två veckor...så går dagarna.





Läxsläsning hör också till vårt semesterprogram då vi reser med kidzen.



Men som sagt då jag nästa gång kommer hit så kommer jag absolut att hyra en condo igen för jag trivs jätte bra att ha ett sk  hem/sommarstuga  som känns lite som mitt eget krypin.Fast inte något är mitt i denna condo så känner jag mig hemma och har  med små saker gjort det  mysigt...köpt blommor,till  terassen köpte jag en liten batteriljusslinga som är så mysigt då man sitter där ute,man kan fast köpa lite ljus i den färgen man tycker om osv...det är nog en helt bra ide att bo såhär....prova gärna på det ni som inte gjort det förut.

  
                Här är det också data chill mellan varven....jag bloggar och kidzen spelar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar