fredag 10 november 2017

Min semester i 3 faser.

 Semestern fortsätter på sk kapitel 3....man kan nästan säga att jag har haft min semester i  tre faser.Först var jag ju nästan ensam här en veckan innan resten av familjen kom (Mikko och kidzen) och dom var här nästan 2 veckor och då dom for hem så kom min äldsta dotter hit som skall vara här med mig två veckor.

Så det har varit ganska mycket för mig att ställa om mig i olika situationer under denna semester... skall lite mera ingående förklara vad jag menar med det.

Jag har säkert poenterat det tidigare att jag tycker om att resa ensam för då kan kroppen/jag känna att jag gör precis det JAG vill...tex vill jag gå i affärerna en hel dag så gör jag det utan att måste ta hänsyn till om dom andra tycker att det är kul ,eller nån som tycker att vi just NU skall äta eller att vi tex åker till nåt annat shopping mall....nej jag shoppar precis där jag vill,äter när jag vill osv.Då känner jag själv det där lugnet i kroppen att jag inte hela tiden behöver gå runt och stressa vad resten av familjen tycker.Ofta vill ju kidzen och Mikko inte gå runt i affärer så länge som jag vill.

Nu skall ni som sagt INTE missförstå och tro att jag inte tycker om att resa med min familj.... jag tycker jätte mycket om det men då blir min resa lite annorlunda för då anpassar jag/min kropp  mig efter hur vi reser som familj.Blir att göra mycket saker som kidzen gillar,försöker låta Mikko/kidzen planera vad de vill se och göra och så hänger jag med på det.Jag skrev ju tidigare att Mikko och också Jaromir är så otrolig rastlösa ...domskall hela tiden ha en massa program och kan sälla sitta stilla och bara njuta av lugnet.Många som sagt tycker säkert att jag är rastlös....men som sagt då skulle ni se Mikko där hinner jag inte med.Visst vill vi uppleva mycket då vi reser men tycker inte om då man rusar runt från morgon till kväll.Sen är det ju förstår helt annat att resa med barn än på tumis för då behöver man igen inte tänka på vad man skall hitta på med barnen.Är man på tumis på resa kan man söka upp en mysig restaurang och sitta där en kväll i belysningen av stearnljus och känna lite kärlek i luften och bara njuta av tystnaden,maten och tumistiden...det gå inte med barn för då är det full fart och Mc Donalds!!

Så åt er  som inte reser så mycket så kan jag berätta att det inte är bara så där och pysa iväg på en resa och tro att allt går som i Strömsö...det är faktiskt mycket på spel och mycket som skall klaffa.Det är nog så otroligt viktigt att resa med personer som du vet att det verkligen funkkar.Det är ändå så mycket pengar du lägger ut då du skall ut och resa och visst vill man för dom pengarna få en lyckad semester än att komma hem och känna att hela semestern for på skit.

Som sagt vår familj är ett bra team att resa tillsammans....då jag har semester och får fly vardagen/vardags sysslorna så blir till och med jag lika lugn som Mikko....så skönt att ha inga måsten.

Igår vinkade jag av Mikko och kidzen på LAX och önskade dom en safe trip home...många kramar och pussar.Efter det körde jag och Angelica hem (Dana Point ).
Så nu börjar etapp tre på min resa ...tumis tid med min äldsta dotter.

Visst kändes det tomt då vi på kvällen kom "hem" och inga ljud av barnen eller Mikko hördes ....då kom verkligen den där saknadskänsla väldigt starkt.Vi har ändå spenderat två intensiva veckor tillsammans utan några vardagstidtabeller och plötsligt har två veckor gott och deras semester är över.

Nu skall då jag/kroppen anpassa mig till semester del 3 ...som betyder jag och min dotter två veckor.Hoppas det går bra ....det som gör det lättare är att hon klarar sig själv tex hon kan gå ensam till poolen ,shoppar vi så kan hon gå för sig själv i dom affärer hon vill  och jag kan shoppa i dom jag vill,vi kan gå nån kväll ut och äta (annat än Mc Donalds),vi kan ligga vid poolen utan att man hela tiden måste säga något med små kidzen skall det pratas hela tiden... dom har ju tuuusen saker att fråga och berätta.Nu kan jag fast sova några timmar vid poolen utan en massa måsten.
Så jag känner att nu dom här två sista veckorna skall jag försöka göra det som just jag/min kropp vill för Angelica är redan så stor och hon kan också hitta på eget program och jag behöver inte hålla henne i handen hela tiden.

Så nu skall jag suga ut allt av dom två sista semesterveckorna i Kalifornien och njuta till max av the life over here innan det är dags att återvända till verkligheten och vardagen.

Nu blir det poolhäng och en liten powernap....ha det gott ....sol och värme åt er alla!

Kram åt Mikko och kidzen och hoppas er resa från London till Helsingfors och sen mot Åbo går bra/Puss.





        Angelica med dark tanning och poolhäng...hon skall bli brun säger hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar