lördag 15 december 2018

Filmens stad

Nostalgi kväll...är i hytten och ser på Pretty Woman filmen från med Richard Gere och Julia Roberts...som hade premier i Finland 29 juni 1990. Kan ni förstå ...för 28 år sedan!!

Minns så bra då jag sett några gånger på den filmen i ungdomen och då jag åkte över till Usa , Kalifornien och besökte första gången i mitt liv Rodea Drive...då kändes det nästan som jag själv skulle varit med i en film. Då jag plötsligt stod där i Beverly Hills lite på 20 år och ser precis alla affärer live som jag just hade sett i Pretty woman filmen ....den känslan och det minnet glömmer jag aldrig.








Efter det har det blivit ett antal besök till Rodeo Drive men inte som sagt för och shoppa utan bara för att gå runt och se (fniss).

Så ni kan gissa att jag har så otroligt fina och roliga minnen från alla mina resor då jag varit  i Kalifornien under min livstid och det är alltid roligt då man ser på filmer och känner igen en massa platser som man besökt då man varit där.

Sen är det nog också lite speciellt med Hollywood skylten för den visas ju som sagt i massor med filmer och känns lite roligt att jag sett den skylten otaliga gånger i verkligheten. Sen en plats som ofta visas på filmer är Venice beach och där har jag också spenderat massor med gånger.

För att inte tala om dom antal gånger jag åkt längs med den kända Sunset Boulevard som man ser i många filmer. Löper mellan Figueroa street i Downtown LA  och  PCH1 ( Pasicfic coast highway ) och är 39 kilometer lång.

Jag har nog som sagt fått vara med om en massa och fått se en massa under alla mina resor  som jag alltid kommer att minnas. Hittat en massa nya vänner under alla dessa år jag rest och vänner där vänskapsbanden hållit ...lucky me!! Sitter och ler för mig själv och tänker nog fan har jag det bra.

Härligt då jag känner att jag börjar få tillbaka gnistan i vardagen  och nu då jag sitter och skriver detta så fick jag så otrolig längtan tlllbaka till Kalifornien....



Till slut en grattis hälsning åt mamma som fyllde år den 14.12...hoppas du hade en trevlig födlare.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar