tisdag 18 december 2018

Nu fan får dom ge sig

Kändes skönt att få vakna upp i egen säng här hemma efter en vecka i min hytt på Grace. Skulle gärna sovit hur länge som helst men skulle vecka kidzen och föra dom till skolan.




Men denna härliga känsla tog ganska hastigt slut och svängdes om till att jag kände hur det sakta började ånga runt öronen. Hade planerat att jag dricker en kopp kakao och tar en god smörgås innan jag för dom till skolan och dom ville äta cornflakes tilll frukost.

Där står jag men färdig värmd kakao och tar margarin paketet ut från kylskåpet och öppnar locket....tadaaaa....helt tomt...vad fan gör ett sådant i kylskåpet om det är tomt. Försökte skrapa det lilla som fanns och sen flög nog den asken med ordentlig fart till roskisen.

Likaså blir jag så irriterad då man öppnar kylskåpet och där är en burk mjölk som har en liten skvätt kvar.....Mikko undrar varför jag alla gånger kommer hem från butiken med 4-5 burkar mjölk per gång....bara därför för att jag inte orkar varje dag rusa och söka dom förbannade mjölkburkarna hem. Det går åt otroliga mängder mjölk hos oss...vi gillar som sagt nu vintertid kakao, kidzen gillar olika flingor till frukost, då vi äter mat dricks det rätt så stora mängder mjölk så då tycker jag heller jag har för många än för lite burkar i kylskåpet.



Nå efter att jag lugnat ner mig så kände jag den härliga doften av hyacint....oj vad dom hade vuxit under veckan jag varit på jobb....där stod dom alla tre så fint blommande i lådan som jag fått av min kompis...den är så fin och så roligt och plantera olika blommor efter olika årstider i lådan.





Efter att jag kommit igång och vaknat till ordentligt och börjat njuta av dagen jag vad händer det då ....jo efter jag fört kidzen till skolan svänger jag in fram och tillbaka till Citymarket och vad ser jag .....ett jäkla stort reklamblad med en text som får mig och darra av ilska..." Glädjenyhet ...vi betjänar hela julveckan från 17- 23 .12 till kl 24".  


Nu fan får dom nog ge sig ....det här är ju nu MIN  åsikt men jag tror nog inte jag är ensam om att få en  lindrig chock. Läste någonstans att dom måste ha uppe så länga att folk skall hinna köpa julklappar och julmat... snart pratar man nog inte mera om julfriden utan bara om julstressen.

Nu tycker jag verkligen folk skall börja tänka efter med all denna konsumtion....köp hellre något där man kan ha roligt efter julen ...tex gå på bio, gå ut och äta lunch/middag, en hotellnatt, en spa dag m.m en än massa onödiga prylar som blir liggande i skåpen. Jag vill inte ens gå till affärerna och se detta hysteri köpande...jag sitter hellre hemma i soffan i min julbubbla och myser och hör på julsånger.

Vår nyöppnade närbutik som öppnades igår ...Lidl och dit hade ju min pappa fått för sig att han också skulle igår då det var öppning och jag var ju på jobb.....ja då hoppar han i taxin och åker dit och kommer hem med så otroligt mycket kött  som han inte ens har möjlighet att laga ( vi har spisen helt avstäng pga brandfara) ...så idag fick jag stå där och skälla på han som jag skulle stått och skällt på ett litet barn...aja baja så där få man inte göra.






Fisk och kött är något som fastnat på hans hjärna och det skall han ha i MÄNGDER i kylskåpet....she (he) drives me crazy...den sången skulle jag gärna ha haft lust att vråla idag...var på sådant humör då jag for till han idag. Jag skäller och han bara skrattar.



Men hade ändå till slut en bra avslutning på dagen...bakade jultårtor med päron/kinuski marmelad och sen låg jag och Jaromir och kollade på film (Scobidoo2)
i hans rum. Det är nog så mysig och ha ett varmt skönt hem med dom bästa omkring sig och mysa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar