torsdag 27 december 2018

Ha familj och vara utan

Det blev en intressant diskussion på min fb sida om just detta att ena i familjen jobbar på sjön.Tycker det är roligt då ni tycker till och skapar diskussioner och kommer fram med era åsikter då jag skriver om olika saker.

För vi är alla så olika och har också olika åsikter och roligt att se hur man ser olika på olika situationer....så in och kommentera bara och skriv era åsikter.

Skall lite fortsätta med detta ämne om att som sagt ena i familjen jobbar på sjön....antingen mamma eller pappa och i vårt fall e de då mamman (jag) som alltid är varannan vecka borta från min familjs liv.



Har själv för länge sen levt i ett förhållande som jag varit den som varit på hemma plan och den andra  sjöman och inte var det alltid så roligt att sitta ensam hemma med ett litet barn och ha hela ansvaret på nacken. Men visst fanns det stunder som det också var roligt att man hade sin egen tid då den andra var en vecka på jobb .

Nu är det då tvärtom att jag är borta och Mikko får sköta hela komersen och inte har det säkert alltid varit så roligt för han att  vara hemma med två små ( Jaromir var 6 år och Michelle 7 då jag började på sjön ). Säkert är det många som tänker att oj vad jag har missat en massa då dom vuxit upp men egentligen inte.

Jag hade min firma förrän jag for på sjön och då kan man säga att jag egentligen aldrig var ledig ...for tidigt på jobb och kom sent hem och var illa tvungen att jobba mycket. Nu är jag varannan vecka HELT ledig och bara där för familjen ...plus att jag har möjlighet att ha semester lite nu och då som jag inte hade råd med att ha då jag hade min firma. Hade jag semester så var det ungefär en vecka per år.

Så fast jag nu är en vecka borta så är jag ändå mera med min familj...förstås då jag jobbade iland så kom jag ju hem varje kväll ( sent ) men  inte hann jag så mycket annat än fixa hemmet , kvällsmål , duscha och sova så  snurrade vardagen på. Så det var nog mycket pusslas att man skulle hinna göra något med familjen då.


Inte hade jag råd att stänga min salong då för att resa om vi tänker nu så kan vi åka på våra hotellnätter och minisemestrar och stora semestrar för jag har så otroligt mycket ledigt och Mikko har också möjlighet att kunna ta ut lediga dagar dom veckorna jag är ledig.

Det är nog så mycket plus och minus med att jobba på sjön. Senast idag pratade jag  med arbetskompisarna om vi skulle jobba som hotellstädare iland så skulle vår lön minskas med hälften plus att då skulle vi inte jobba 2 veckor i månaden utan 4veckor med bara två lediga dagar i veckan. Så vilket är sen bättre.....ju äldre man blir så uppskattar man nog den lediga tiden mera och mera och kunna njuta av livet än att offra all sin tid åt jobbet. Så det är nog det som gör att man orkar med detta varannan vecka borta från familjen.

Inte är det så roligt för Mikko alla gånger då jag är borta en hel vecka men nog är det många gånger jag får stå och bita ihop då jag öppnar dörren och varit borta en hel vecka. Kan nog säga att det är för båda partnerna jobbig men vi är vana , vi har själv valt vårt liv så här och så här vill vi nu för tillfället ha det.





Man lever  sk " ha familj och vara utan  " men det blir en livsstil och man blir van. Likaså är mina kidz så vana att jag varannan vecka packar väskan för att åka iväg en vecka på jobb och så har dom så lätt att komma på kryssning då vi bor i Åbo.

Jag känner många familjer där båda jobbar i skiftes jobb och där kan man nog också se hur svårt det är att hitta gemensamtid fast båda jobbar iland. Ibland jobbar den ena morgonskift och den andra skall ut till kvälls skift och på veckoslutet då den ena är ledig jag då jobbar den andra hela veckoslutet osv....så nog är det ett evigt pusslas i sådana familjer också fast båda är på land backen.

Sen är det ju så otroligt perfekt med varannan vecka ledigt då jag är en sådan " passionsresare "  ....jag behöver inte fråga om lediga dagar från jobbet  utan kan passa på och resa på mina lediga veckor  och som sagt Mikko får också lätt fixat ledigt från sitt jobb.

Sen då kidzen flyger ut från boet så kommer vi nog inte ha tiden lång och då kommer jag ännu mera att uppskatta mina lediga veckor då  Mikko och jag får mera frihet att kunna flyga och fara runt och se  en massa olika fina ställen.





Fortsätt gärna och skriv era åsikter ...kul att läsa/Tack.

Visar några foton som jag knäppte idag då jag stod på deck....ser ut som en härlig sommar morgon med en vacker soluppgång men det är mitt i vintern 27.12. 2018. Dessa vyer gör nog också mycket att man orkar jobba på sjön.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar