fredag 21 december 2018

Ljus och vatten

 Idag ringde klockan 05.00 och jag låg en liten stund och mornade mig innan jag steg upp och börja förbereda Jaomirs och mitt morgon program.

 
Nu undrar säkert många att vad skall vi göra så tidigt på morgonen....jo vi skall på ljus simmning till Kaarina simmhall.





Dom hade också för några veckor ljus simmning på kvällen men då körde vi bara dit en sväng och kolla och det harmade då så mycket att vi inte hade våra badkläder med....så därför bestämde vi att nu då dom ordnar igen så skall vi absolut dit. Nu var det på morgonen och jag var nog lite orolig hur vi skulle orka upp men bra gick det.





Vi hann både simma, basta , Jaromir åt tomtegröt och jag drack en kopp kaffe och sen körde jag han till skolan efter det för dom hade julkyrka idag.






Nu undrar ni säker vad ljus simmning är ....jo dom hade hela simmhallen mörklagd , så hade dom placera ut en massa levande ljus i hela simmhallen och sen en massa ljusslingor. Tyvärr får man ju inte fota i simmhallar så därför blev det inte så många foton innifrån där det var pyntat med ljus....försökte fota lite där det inte fanns några människor så att man lite kan se ljusen.









Då vi kom dit på morgonen så möttes vi av självaste julgubben som bjöd på karameller.





Alltså det var nog så otrolig skön känsla när man hade varit på morgon och simma och basta....sen kom jag hem och lagade mig redo för att föra pappa ner till Pargas för han skall fira julen där då jag jobbar och Mikko och kidzen är i Björneborg.

Usch vilket före det var och köra....så otroligt halt....det var nog inte gasen i botten kan jag lova.

Sen så var jag på samma gång och hälsa på min en kompis i Pargas...kul att ses C efter många års paus....hoppas det inte blir så många års paus nu efter denna träff.

Då jag kom hem så raknade jag på soffan och tog mig en timmes Power nap  för att sen fixa lite fredags gott åt oss ...som blev fyllda paprikor.Jaromir tog sig också en Power nap men han var så slut så han orkade inte ens komma och  äta så han fortsatt sova .

I morron har kidzen sista skoldagen före jul lovet och dom skall spela bredspel....vi plockade fram Angrybird Kimble och 4 i rad spelet som dom skall ta med och då dom kommer hem i morron så ville dom spela mitt ABBA monopol...passar bra.

Mikko skall  i morron med sina polaren och spela ishockey....dom har någon slags egen liten turne....good luck!!!

Oj som jag har längtat efter veckoslutet då jag äntligen får sova länge länge , ha pyjamas dag och ligga på soffan och höra på julmusik och också se på filmer...hääärligt.

Lycka till er alla som har tänkt sig och julhandla i morron (lördag) där är säkert tusentals andra också....men mig kommer ni nog inte se där i vimlet...kommer hållas långt borta.

 Om jag orkar ta mig upp från soffan så tänkte jag mig till Domkyrkan och sjunga julsånger men läste någonstans att dit skall 300 andra också tränga sig in i kyrkan så kanske jag håller mig långt därifrån också ....vill inte alls vara där det är  trängseln. Folk som med all makt skall till första bänkraden. 











1 kommentar: