lördag 29 december 2018

I vilket land firar vi ny året ?







Här går det undan ....har hunnit med tre olika jobb på denna vecka och det  börjar nog kännas i kroppen. Har varit på hyttavdelningen och sen på julen var jag uppe i buffen  och hjälpte till och nu jobbar jag två nätter och städar hela Spa avdelningen plus personal och chaufförs bastun. Börjar märkas att det varit en hektisk vecka...fast det varit jul så känns det precis som en arbetsvecka mitt i sommaren.

Jag är så jätte glad att " julgubben" ( läs jag) gav hela familjen en gåva som verkligen kommer så otroligt passligt nu efter denna hektiska vecka. Mikko har vintersemester , kidzena jullov och jag far hem idag på ledig vecka och vad tror ni denna familj gör då......jo åker ut och resa.

Jag vill unna min familj sådana gåvor där vi kan ha rolig och få vara tillsammans , åka bort från vardagens måsten , äta gott , inspektera och se nya ställen  och sist men inte minst få bo på hotell och njuta av en  härlig uppdukad hotell frukost. Nu skall vi åka och samla energi för det nya året...detta år 2018 har verkligen varit tufft. Hoppas på ett bättre nästa år.

Så här är igen ett plus då jag jobbar på sjön...behövde inte fråga ledigt eller ta semester utan nu börjar min lediga vecka och då är det bara och hoppa på flyget och fly. Byter vanligtvis på måndag men nu började jag en dag tidigare och får åka hem redan i morron kväll så därför börjar redan vår resa på måndag morron.

Nu undrar säkert ni alla vart vi nu igen är på väg....vi kommer att prova Wizzairs nya rutt och flyga från Åbo direkt till Kaunas ,Litauen.








Denna resa kom helt spontant för några veckor sedan..googlade som vanligt på mina rese sidor och plötsligt tänkte jag på att Mikko har ledigt , kidzena ledigt och jag ledig .....nu sticker vi. Det ända som jag lite oroade mig för var priser och utbudet av hotell  nu då det blir nyår...för priserna är ju alltid upptrissade runt jul och ny år.

Men den som söker den finner..hittade pangpris till Kaunas....124 euro för 4 personer tur och retur. Passade som sagt bra nu då jag åker hem på söndag för Wizzair flyger på måndag morgon til Kaunas och sen flyger vi hem på fredag förmiddag ( dom flygger 2ggr i veckan denna rutt).Så det blir en härlig liten minisemester för oss.

Hotell var det lite svårare att hitta för dom började vara rätt fullbokade nu till nyåret men råkade hitta ett som passade min stil och plånbok.

Många har läst och många fått höra att jag  missade  julen i och med att jag jobbade men ny året får jag fira med familjen...härlig och det skall verkligen firas.

Fick mejl att dom kommer ha ny års fest på hotellet så jag bokade åt oss ett bord för fyra där det är tre rätters middag....förrätt , varmrätt , efterrätt. Fick menyn till min emajl och där fanns mycket gott att välja på. Mera om detta i ett skilt inlägg.

Sen kommer vi att gå till stan och se på fyrverkeri show som dom ordnar och sen hade dom live musik på hotellet så det blir väl att sitta där en stund och lyssna. Just en sådan ny årskväll som jag kommer att älska efter denna arbetsvecka och pricken på i få krypa ner på ny årsnatten i en härlig , skön , renbäddad hotell säng. En toppen avslutning på år 2018....det är vi värda.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar