onsdag 19 december 2018

Julfest

 Då det nalkas skoljulfest så blir man verkligen påmind att nu är julen nära. Kidzen börjar mera och mera påminna om hur några dagar det är kvar till julafton.

Tänka sig att nu börjar dom ha höst terminen över och så är det vår terminen kvar och sen skall Michelle ta klivet in i tonåren och bli högstadie elev i nästa höst. Ja nog går denna tid fort till slut fast man ibland tyckt att det stampat på samma ställe.






Många som sagt älskar småbarns åren men jag börjar mera och mera njuta av att jag börjar få min egen tid ...jag är ju ingen ung mamma mera så jag tycker nog snart att jag börjar vara färdigt med detta.

Tycker det redan är så skönt då jag kan komma och gå och dom klarar sig själva och man inte behöver rusa efter dom vartenda steg dom tar. Sen är det ju annat med mitt "tredje barn" ( pappa ) som jag får kolla efter hela tiden....tycker verkligen minnet börjar svikta mera och mera...tyvärr.

Nu sitter jag och njuter av en för tidig julbastu för dagarna minskar och jobb dagen närmar sig och ångesten börjar känna sig starkare och starkare....som när tex Jaromir sa idag..." du kommer inte och få se julgubben du i år och han kan inte komma ända till Grace och ge dig nån julklapp"....då kan jag lova att tårarna brände i ögonen. Julen är barnens fest och den skulle jag gärna ännu villa  uppleva några år då man kan se julglädjen i deras ögon.

Nu missar jag våran traditionella gröt morgon då jag stiger tidigt upp och kokar gröten och vi sitter i mysdressen och äter gröt och den härliga kvällen /natten då jag hör på julsånger och fixar julskinkan och dukar upp så vackert till gröt morgonen...snyyyyft!!!



Tyvärr tyvärr så missar jag deras julglädje i år....dom kommer åka upp till Björneborg och fira med Mikkos bror med familj och deras pappa....så får snällt inse att det är så i år.....nästa år ansöker jag så fort det bara är möjligt om ledigt på julafton...då vill jag verkligen vara hemma.

Till slut tackar jag Sirkkala skolan för en härlig julfest med mycket roliga sketcher som barnen uppträdde med. Hann inte alls fota Jaromir...han hade full fart med sina kompisar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar