torsdag 13 december 2018

Vilken bulle åt ni idag?


När man är på jobb så märker man nog ingen skillnad om det är vanlig dag eller en högtidsdag för vi har ju vårt arbetsschema att gå efter. Idag skulle jag nog inte ens ha kommit ihåg att det var lucia om jag inte skulle ha sett lussebullar i mässen. Så det blev en kopp te och lussebulle idag.

Såg ingen lucia ombord...ibland brukar enterteinment crew ordna luciatåg....men vet inte om dom hade i år.



Likaså så skall jag jobba på julen och fast jag först tyckte att inte är det egentligen så stor skillnad så börjar jag mera och mera längta att få fira en jul hemma med min family. Få duka upp en mysig julmiddag och sitta och äta tillsammans tycker det är så roligt och viktigt att få denna gemensamma tid i den hektiska vardagen. Få sitta i soff hörnet och äta julgodis och dricka glögg....att bara få lata sig och försöka göra så lite som möjligt under julen.

Men som sagt nu blir det jobb och då arbetsdagen är slut så sitter jag i mitt hem nr 2 (hytten) ensam utan min familj och önskar dom god jul via telefonen.....neeeej känns inte bra. Det blir nu många jular at jobba innan det sen igen byter om att jag är ledig julen och jobbar ny år. Men  man har  nog möjlighet att få ta ut sin ledighet under julen...får se hur jag känner nästa år.

Sen är jag då ledig ny året så vi får väl fira det tillsammans sen och mysa och dricka Pommac.

Ringde just hem och vi pratade med Mikko om att nu finns det ju inget mera som heter sk ledig dag då folk faktiskt bara varvar ner och njuter av att inte göra något. Affärerna är öppna hela tiden säker snart dygnet runt, nu läste jag att Alko skall ha öppet på julafton, likaså sa Mikko att bussarna skall köra under julen som förut varit lediga dagar.....varför får inte ens julen mera vara en härlig högtid då allt lugnas ner och folk någon gång under året får känna att nu är det helg.

Minns inte om jag sagt det förut men då jag är hemma på lediga veckor och om vi inte har någon resa/hotellnatt inbokad så då är fredag eller lördagkvällen en hemmakväll då jag vill att vi alla skall vara samlade ( om inte Mikko har kvällskifte) och då brukar vi äta gott , se på nån bra film , ladda upp med godis och chips ...jag har bastukväll dom andra föredrar bara duschen. Jag vill att kidzen skall minnas att det funnits dagar då dom känt att det verkligen är veckoslut och vi har inga måsten.

Själv minns jag förr då söndagen var en sådan dag ...man kunde känna att denna dag stog helt stilla ...ingen gjorde något , man såg varken människor eller bilar , allt var stängt ....man var ledig. Visst har det ju alltid funnits jobb där folk har måsta jobba skiftes jobb men inte har det varit som nu.....gå en söndag till tex Skanssi så tror jag ni nog inte vet om det är helgdag eller vardag.....folk rusar som tokar där fram och tillbaka.

Likaså då man ser hur hysteriskt folk köper saker så här inför julen .....jag har varit likadan...minns då kidzen var små och dom fick så mycket julklappar att till slut bara rev dom upp paketen och slängde dom åt sidan....det kommer nog inte mera hända i vårt hem.



Nu förtiden köper jag sådant vi/dom behöver eller helst något som vi kan ha rolig för efter jul .....tex biobiljetter , en hotell natt nånstans eller fast en lite förlängt veckoslut nånstans ....något där vi kan göra något  tillsammans och ha roligt istället för en hög av prylar....med andra ord en ordentlig grej där vi alla har glädje av den.

Hur förbereder ni julen och vad lägger ni pengarna till.....är det till julmat eller prylar/gåvor...resor...eller njuter ni bara att få lugn och ro??








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar