onsdag 5 december 2018

Vi delade upp familjen

Två helt olika känslor under samma tak det kan man säga att vi nu har här hemma. Det kanske hörs lite konstigt men skall förklara lite närmare.






Jag skulle kunna ställa mig och hoppa och ge ett glädje tjut medan säkert Mikko skulle kunna ställa sig och stor gråta ....ja sådana känslor är det här.

Hur tokigt det kanske än låter så är jag så otroligt glad att jag fått föra pappa på intervall boende denna vecka och som sagt skulle kunna jubla av glädje och denna frihets känslan som jag nu känner i kroppen....medan Mikko säkert skulle  göra vad som helst bara han skulle få sin mamma tillbaka....så tokig timing det kan bli ibland.





 Köpte igår detta adventsljus så vi har fått bränna lite längre nu så vi kommer till rätt nummer.



Mikko har ju en längre tid sett hur slut jag börjar bli men ändå kanske inte helt förstått hur dåligt läget verkligen låg till med mig och nu då jag fått heltids hemvård  åt pappa och ännu till en hel veckas intervall åt honom denna månad så kan jag inte annat säga än ..." fy fan vad skönt"!!!! Alltså känslan att jag är ledig.....inte behöva egna  mig en tanke åt papsen för han har det hur bra som helst nu med en massa skötaren runt sig , go mat , ny vänner att bekanta sig med så han går det ingen nöd på .





Köpte  vita hyacinter som jag la i blomlådan .....for till skogen och plockade lite tillbehör och så blev det  ännu mera julstämning. Sen köpte jag en vit julstjärna som jag stack ner lite björk kvistar i .



Tack också till  Johanna  (kul att ses efter många år ) och dom andra  på avdelning som sa åt mig att nu hållas borta och bara tänka på mig själv och inte ha press att jag måste dit och hälsa på pappa....utan jag söker han på måndag. Måste lära mig bli hårdare och verkligen nu tänka på mig själv och  att jag själv mår bra.

Har lite svårt att säga hur Mikko mår innerst inne för jag har ju själv varit så slut och mått skit så jag har tyvärr inte kunna ge det stöd som han säkert kanske velat/behövt ha. Men försöker ibland ställa lite frågor och han svarar och jag tycker han ändå mår rätt bra. Han har orkat jobba, har kontakt med sin pappa och bror så gott som dagligen. Alla bearbetar sorgen på olika vis.





Ikväll delade vi upp vår familj ....som betyder att killarna (Jaromir och Mikko) åkte med Grace på kryssning och jag och Michelle har tjejkväll här hemma. Vi njuter av att bara få ta det lugnt med en massa ljus och mysbelysning , härliga julpynt som jag kan sitta och titta på  och njuta av hur länge som helst , lagade en ostbricka åt mig , Michelle ville ha popcorn och sist men inte minst så blir det snart att bada bastu och höra på julsånger ( hör alltid på musik då jag badar bastu).





Det var nog meningen att vi alla skulle ha åkt på kryssning...hade bokat den för några månader sedan (julklapp av företaget) men nu hade jag absolut INGEN lust för en kryssning efter allt som nu har varit. Jag vill nu bara mysa här hemma och vara i lugn och ro ...Michelle är helt som mig ...hon säger ofta vi har så mysigt här hemma. Mikko och Jaromir kan ju inte alls vara stilla... dom hör  inte till den gruppen som kan vara stilla och det blir ibland för Michelle och mig för mycket.

Så det passade bra att dom for på kryssning så får dom ha full fart där och vi två här hemma njuter av lugnet. Jag sa åt Michelle att i morron sover vi sen länge då det inte är skoldag...då  svara hon ..." jo åtminstone till kl 12".

Michelle och jag är båda riktiga sjusovaren då vi har möjlighet att få sova . Det blir ju sällan för då jag har ledig vecka så vaknar jag först då Mikko far tidigt på jobb och sen somnar jag om för att igen vakna då kidzen skall till skolan och ofta om vi övernattar på hotell så blir det att stiga tidigt upp för att inte missa frukosten och då vi reser så vill man ju inte sova bort hela dagen. Men nog kommer det ännu då  jag kommer att få njuta av att sova hur länge jag vill om inte före så sen då kidzen flyttat hemifrån....då fan skall jag nog ta igen ALLA sovtimmar jag missat.

Det blir en del julfoton nu här på bloggen...men det hör ju till  och för er som inte hinner med i räkningen så har vi faktiskt julen här om 2 veckor och 4 dagar.












1 kommentar:

  1. Vi hanterar alla våran sorg olika, det viktigaste är nog att man hanterar den på någon sätt. Vet hur extra jobbigt det är när högtiderna närmar sig, när man förlorat familj.
    Ta hand om varandra.
    Styrkekramar!

    SvaraRadera