tisdag 24 september 2019

11887m i luften




Då man sitter och väntar på flyget så måste man hitta på lite olika tidsfördriv på dessa flygfält för att få tiden att gå.






Jag har till tradition att alltid köpa mig en bok ( thrillers) då jag  på flygfältet  innan min resa börjar. Men nu hittade jag på loppis så många bra böcker så nu bryter jag  bokköpstraditionen  på denna resa.

Sen orkar jag absolut inte gå runt och se på suvenirer som svämmar över i varje shop.Tog ett foto i förbifarten...tyckte färgen var fin.




En sak som jag tycker är jätte roligt och kostar ingenting är att sitta och se på alla människor som rör sig på dessa flygfält. Sitta för mig själv och tänka vart månne hon/han skall resa,se på frisyrer ,kläder. En sak som jag också tycker jag är  roligt att se på ....det är olika bagage (resväskor). Har ibland sett så otroligt snygga och häftiga bagage som jag skulle ha kunnat köpa direkt från personen som är ägare till den.

Har faktiskt en gång ombord på Grace då jag rev bort lakanen frågat passageraren vart hon hade köpt sitt bagage.Alltså det var så otroligt snyggt...men tyvärr hittade jag aldrig ett sådant.Däremot min vinterjackan hittade jag för att jag var modig och frågade en passagerare på Grace var han hade köpt rocken.Man kan göra mycket fynd då man är pratglad som en papegoja.

På flygfälten bläddrar jag också mycket på nätet,läserbloggar m.m då jag sittet  och nu har nog min lilla ärthjärna fått fnatt...är på väg till solen och värmen men sitter och googlar  skidjackor ...fina , härliga färger.

Sen läser jag en blogg om alla dessa olika flygplansmodellerna ..... när jag reser så mycket är det jätte roligt att veta vad det är för olika modeller man ser på dessa stora flygfält.Skall någon gång lära kidzen dessa modeller så får dom bonga flygplan på flygfälten omkring i världen.

En fördel när vi reser hela familjen så kan en lägga sig en stund och sova men den risken tar jag inte då jag är ensam. Sjusovare som jag är så skulle garanterat missa flygen.Skulle säkert ligga på nån bänk och snarka för fullt.

Har under arbetsveckan rivit bort lakan där alla kineser bott och trodde att nu får mina öron vila efter arbetsveckan....men för tusan nu sitter jag vid gaten omringad av 6 kinesiska gubbar....oh jessus jävlar. Om jag är hård på att prata så blir jag nog god två med dessa gubbar....mun går i ett på dom. 

Hoppas jag inte hamnar brevid dom på flyget...men som tur är det bara lite på en timmes flyg till Helsingfors och jag har massor med bra musik nerladdad så bara att trycka plopparna lite extra djupt i öronen.




Nu har jag landat i Helsingfors och här kryllar det av kineser och japaner. Men dom är  bra turister för dom tömmer nästa alla souvenir butiker...jäklar dom shoppar. En yngre tjej shoppade Marimekko necessärer plus en massa annat Marimekko och jag bara måste kolla vad den lilla necessären kosta...jo 25e/st och hon hade 6st av dom. 



Flyger Airbus A350  till LA som tar 297-339 passagerare...med andra ord ett stort plan.



Har lär mig checka in som Mikko o...helst bland med dom sista...onödigt och stå där och köa. Inget stress här inte...stressade riktigt tillräckligt på arbetsveckan.

Nu sitter jag uppe på 11887 m höjd och bloggar...20e för Wifii hela vägen till LA...det tycker jag var en bra deal.

Tiden går jätte snabbt då man kan surffa runt på nätet. Vi provade  ringa whats up med Mikko  men det var tyvärr blockerat. Men det går ju att chatta...vi är ju vana med det då vi har träffats via en chat.

Dom har allt bra hemma och jag har bra här uppe i luften , papsen har det bra på intervallen  och Ankku börjar krya på sig i Kyrkslätt.. så vi är alla nöjda och glada. Sen är det ju nuförtiden så lätt att hålla kontakt hem då man kan ringa videosamtal. 


Sen när jag kommer hem så har  Mikko  bokat kryssning ... dom kommer med  när jag är på jobb.Jaromir och Michelle har bjudit med några vänner och så kommer papsen med ... vi skall fira Mikko som fyller år då.




Nu är det "bara" 7 timmar kvar i flyget...men jag har det hur bra som helst...kan inget annat göra än bara sitta och njuta, chatta med Mikko och vänta att få landa i Californien

Tr00or dom är lika lyckliga hemma då jag inte är där och vill ha ordning och reda...lite semester för dom också.

Kram till min familj....love ya...ni är bäst!!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar