måndag 2 september 2019

Så bodde vi i Gdansk

Idag ska jag visa hur Maria och jag bodde i Gdansk. Med tanke på att största delen av boendena var fullbokade så gjorde jag faktiskt ett kap. Satt ju ännu dan före resan  mitt i natten och sökte boende.


 
Dom hotell som jag kunde tänka mig vara alla fullbokade så jag började kolla på lägenheter som dom hyr ut och hittade faktiskt ett jätte fint boende till att jag var så sent ute.
 

 


Skulle ha velat ha en lägenhet med två sovrum men fanns inte så jag bokade denna som hade ett sovrum och bäddsoffa i vardagsrummet. Alltså en lägenhet på 46 m2...denna lägenhet hade en sk fransk balkong. Men det finns sådana med balkong men som för tillfället  var uthyrda.

Har alltid då jag varit i Gdansk bott på hotell och haft frukost. Men tänkte att det vara roligt att bo så här  och så kan man gå till vilket hotell som helst på frukost eller sova längre och fast äta lunch på någon  mysig terass. Denna gång åt vi frukost på Hotell Almond ...ett av mina favorit hotell med super god frukost.




Då vi landade på flygfältet så tog vi bussen in till centrum och gick till Forum för att äta något smått. Sen skulle man söka nyckeln före kl 20 så vi gick sen till stället där jag löste ut nyckeln. Man kunde checka in senare mot en lite extra peng...men vi hann bra  dit till klockan 20.

Efter det var det ingen brådska utan vi fick gå till lägenheten när vi ville. Vi strövade runt en liten stund i Gamla stan för att sen styra nosen mot boende och kasta upp fötterna och vila.


Alltid lika spännande att öppna dörren till ett nytt boende och det är inte frågan om vem som alltid kliver in först....förstås jag!! Familjen har lärt sig att snällt stå bakom tillshela boendet är dokumenterat från alla vinklar och vrår. Vill ha allt dokumenterat då det är orört och så fint ....det är som att stiga rakt in i en inrednings tidning. Har samlat på mig en massa tips och ideer till hemmet under alla dessa år som jag rest och bott på hotell. 







Vad som jag tyckte var bra att bo i denna  lägenhet

*Billigt
*Ny , ren och fräsch lägenhet
*Fint möblerad
*Modern
*Lite som ett eget krypin
*Lugnt område
*Fanns Spa i nedersta våningen ( hann inte dit)
*Bra avstånd  från centrum


Vad som jag inte tyckte om

*Saknade balkong
*Ingen städning och bäddning varje dag (fniss) det är ju alltid lite små lyx på 
hotell och varje dag få städning och sängen fint bäddad
* Problem med tv:n i vardagsrummet ( tur att det fanns tv i sovrummet)



Så egentligen var det inte så många saker som kom på inte tycka om listan. Ger denna lägenhet bra betyg och kommer nästa gång att hyra lägenhet i samma hus då vi åker med familjen.

Så varsågod och ta er en titt på vilken stil och smak jag har då jag bokar boende.












Tycker om denna stil på köket...färgerna passar superfint ihop. Tycker det är jätte fint då spisplattan är vit..har ofta bara sett svarta.

Sen tycker jag att skåpen är jätte fina utan handtag. Tror jag skall ha skåp utan handtag i stugan då jag gör köksremont.









Så ni  säkert kan  gissa varför det är så roligt och resa ....att få se en massa och få bo på en massa fina platser. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar