onsdag 18 september 2019

7 smutsigaste platser på hotellrum

Som vanligt går det undan så tusan...hinner bara se att det är måndag då det plötsligt igen är fredag. Det som jag också märker här ombord blir det inte så många timmar över för något annat. Då arbetsdagen är slut så vill man äta något, duscha och då är snabbt klockan 23 och sen brukar jag tänka att jag lägger mig ner och bloggar men det slutar oftast med att jag somnar.För att sen vakna igen då klockan ringer ca 05.15.

Läser mycket om resor på nätet och massor många resebloggar och idag skall jag själv skriva om en grej som man kanske inte riktigt  tänker på då man bokar hotell...nämligen  om Hotellrummens 7 smutsigaste platser.

Hoppas ni inte blir skrämda av detta och inte mera har lust att bo på hotell...jag själv skräms inte av detta utan älskar hotell nätter lika mycket som förut.


 1. Sängöverkast

När man kommer till hotellet efter sin resa så är det ju  skönt och kasta sig en stund direkt i sängen på sängöverkastet. Sängöverkastet hör till textiler som inte tvättas efter varje användning. Så en bra vink är att vika undan sängöverkastet och hellre ligga på rena lakan.


2.Dricksglasen

Ofta finns det på hotellrummet glas som är svängda upp och ner och det ger en blick att dom är rena ( fri från bakterier/smuts). Dom kan sk vara dåligt tvättade på hotellet eller så har dom varit ett tag på städkärran ..så vill man vara på den säkra sidan kan man alltid skölja gladet innan man dricker.

3. Dekorations dyna

Dekorationsdynor ser jätte vackra ut på sängen/soffan men det är riktiga bakteriesamlare.Ofta kastar folk dom på golvet lika som sängöverkastet och golvet kan vara smutsigt. Dekorations dynorna tvättas heller inte efter varje användning.

4. Tv kontrollen

Hur ofta putsar du av tv kontrollen hemma? Troligen inte alltför ofta.
I tv kontrollen finns det en massa små ställen fö smuts att samlas  och det är för vem som helst svårt att putsa dom ordentligt. Likaså för hotellstädarena som inte har så mycket överlopps tid per rum.Enligt en gallup så är tv kontrollen hotellrummets absolut top1 bakteriesamlare.

Man kan om man har med våtsavetter eller fast med en fuktigt papper torka av den om man vill innan användning.


5. Lampbrytaren

Det kom fram i en undersökning i Houston universitet att den andra smutsigaste saken i ett hotellrum är sänglampans brytare.


6. Badrummets bord/bänk

Många lägger ner tex tandborsten ( utan skydd) på toalettens bord utan att tänka på hur smutsigt det egentligen är , I en undersökning av  Hotel Hygien Exsposed så undersökte dom 9 olika hotell och där kom det fram att hotellrum/badrum var smutsigare än hem, flyg och skoltoaletter. Så tänk 2ggr innan ni lägger ner tandborsten.

7.Duschdraperi

Dom hade gjort en undersökning på att dom  tvättar duschdraperier på 3 stjärniga hotell ca 1ggr i månaden ( om ens det) och där som är vått och fuktigt trivs verkligen bakterier.

Själv tycker jag jätte mycket om duschskåp som har den fina stilrena glasväggen som tex sådan där jag senast bodde i Gdansk.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar