lördag 21 september 2019

Resefamiljen har gjort ett beslut


 

Då vi har barn i skolåldern så finns det ännu i vår kalender en vecka som heter sportlov och då vill vi göra något tillsammans. I fjol missade jag att pricka in semester på sportlovet så jag jobbade men i år var jag snabb men att kryssa för både jul och sportlov så vi får mycket tid tillsammans och hitta på något roligt.
 



På julen kommer jag vara 3 veckor ledig och till sportlovet har jag 5 veckor ledigt så nu kan vi på allvar börja planera. En resegalen familj kommer ju absolut inte vara hemma varken på jullovet eller sportlovet utan vi har redan under det här året funderat på olika förslag.

 


Jullovet firar vi uppe i Himos som jag skrivit tidigare. Jag och barnen kommer vara där nästan hela lovet och Mikko kommer jobba mellan jul och ny år.

Sen hade vi starkt i planeringen under en längre tid att  vi ville kryssa i Karibien till det nya stället på Bahamas Coco Cay på sportlovet ....den stora vattenparken som Royal Carribean äger. Ända sen  början på året har jag kollat priser men dom har faktiskt varit jätte upptrissade , sen skulle vi förstås gärna kryssa med det nyaste fartyget i Oasis Class...Symphony of the Seas men där var också priserna jätte höga för en veckas kryssning.

Sen blev jag plötsligt stugägare i somras på en skidort  i mellersta Finland ( Himos) och vi började smida nya sportlovsplaner....vi tyckte det kunde vara kul att fira sportlovet i stugan med att skida/åka slalom/pulkbacken osv. Tills vi började fundera att jag knappast ännu i februari kommer att kunna åka slalom ....sol, snö sol ,snö vad skall vi välja , frågetecknen var många.


Tills det mera och mera började luta åt det hållet att vi nog väljer SOLEN. Skida hinner vi ännu i mars/april innan säsongen är slut.

Så nu då jag kom på jobb så har jag suttit i min lilla resebyrå ( hytten) och googlat på olika datum , priser , flyg osv....det kom ett pangpris emot i rutan som betyder att det blir Miami + kryssning i Väst Karibien till sportlovet....resefamiljen har gjort sitt beslut. Alla är nöjda och glada ,  vi  ser  verkligen framemot resan med Oasis of the Seas. Hoppas också  träffa våra vänner i Florida.

 

Denna gång skall  vi göra så att vi är  en vecka i Florida innan kryssningen för då hinner vi  få in tidsrytmen , det är ju inte roligt att åka på kryssning och så ligger vi alla redan kl19 och sover nattsömnen. 

Helt otroligt hur det alltid känns så roligt då jag gjort ett bra fynd för jag lägger  jätte mycket tid på att hitta det bästa prisen.

Karibien kryssningar kommer alltid ligga oss varmt om hjärta och som Mikko hela tiden säger....sen när vi får mera tid så kommer vi absolut att kryssa på heltid...prova en massa härliga rutter och fartyg.

Nu  kommer vi åka det fartyget som vi åkte med allra första gången från Barcelona upp till Rotterdam Oasis of the Seas  och dom tre andra kryssningarna har vi gjort i Karibien med Allure och 2ggr med Harmony.




Många kanske tänker att varför jag egentligen skulle skaffa stuga i Himos då vi inte hinner vara där då vi flyger och far runt världen...men det var just därför jag skaffade den stugan så vi kan flyga och fara. Nu kan vi dela med oss av stugan till någon som vill fira sportlov i Himos och vi kan åka iväg till solen och njuta av vår kryssning.
 


Detta är just fördelen med en året om stuga att man  alltid kan åka dit vilken tid på året som helst och hinner inte vi åka dit så får gärna någon annan hyra den....passar bra för  äventyrliga familjen Virta som vill göra och se så mycket som möjligt .

Fotona är från mitt arkiv då vi kryssade med Oasis år 2014 från Barcelona till Rotterdam.

Ni kan säkert gissa att vi längtar till sportlovet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar