söndag 1 september 2019

Vilket veckoslut

 September kan inte börja bättre....temperaturen visar +22 och en klarblå himmel här i Himos och jag njuter så otroligt. Jag trivs så bra överallt så idag har  samma känsla som jag hade i Gdansk ...vill bli här längre.


Härligt att vakna till denna vy.




Känner hela tiden mera och mera att det här var nog det absolut bästa beslutet jag gjorde...en stuga med bilväg , alla bekvämligheter, hjälp som sköter gården plus att  ett städteam från Himos center  kommer och kollar att allt är i skick efter varje gäst som hyrt stugan.Jag har bara att komma hit och sätta mig ner och njuta av min lediga tid.


Detta veckoslut som varit sk mitt eget veckoslut då ingen av familyn kunde komma med så hade  en mini packning med, maten brukar jag handla i Jämsä och det var också minimalt då jag kom ensam . Då jag inte behöver fixa något här varken inne eller ute på gården ( gräset var klippt då jag kom) så jag åkte igår på en liten utfärd till Jämsä. Gick och strövade runt längs en vacker sjö, hittade Jämsänkoski där jag stod ett bra tag och njöt av forsens brus, gick i lugn takt och satt mig ner emellanåt på nån bänk som var utplacerade längs med vägen.




Oj vad jag njutit och samlat krafter för en ny arbetsvecka. Hur mycket jag än  älskar att vara med min familj och göra saker tillsammans så är det nog också så  skönt att få vara ensam,  både mammor och pappor borde nu och då få sin egen tid ( dom som vill , alla vill inte). Ni som redan har barnen utflugna vet ju säkert känslan av att kunna göra vad ni vill när ni vill ...visst känns det säkert skönt ...eller hur?  Som för mig att få sova länge på morgonen är en så stor grej...med andra ord lyx...oj denna tystnad här i stugan och lååååånga sovmornar.

Många firade igår Villa avslutning (Forneldarnas natt) och jag firade med en ostbricka att vår stugsäsong fortsätter.



Satt en stund ute och blogga men  nu skall jag snart sätta mig i bilen och börja köra mot Åbo och i morgon bitti vara redo för vardag.... tidig väckning , skjutsa kidzen till skolan , matköp åt pappa, packa för att åka på jobb m.m för som ni vet så tar vardags sysslorna aldrig slut.







Jag tycker inte 3 timmar är något att köra ...det går så otroligt snabbt för jag har min egen tid i bilen och älskar musik...ni kan säkert gissa någon som sjunger i till en massa bra låta.Likaså på fredagen då jag sent körde upp hit satt jag och lyssnade på "Retro perjantai" på radio Nova....jäklar vilka goa låtar...och det slutade 23.30 passligt då jag kom till Himos. Man skall ta vara på alla roliga stunder i livet ...det lovar jag att jag kan. Inte en ända minut går till spillo njuter av allt roligt jag är med om!!!

 Mikko ringde och  frågade om  vi skulle åka till Nådendal och äta på någon ute terass nu då vädret är så här super fint då jag kommer hem. Det är  att ta vara på alla solstrålar som vi får för det blir snart en lång mörk tid. Så det blev att köra från Himos direkt till Nådendal. 

Blev en riktigt mysig kväll med familjen .....pizza och en fin solnedgång.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar