söndag 15 september 2019

Ny kärlek

 Kalla mig lat, bekväm, bortskämd, gammal ,slö , skrytmåns .. ja vad som helst...men säger det en gång till ÄLSKAR min året runt stuga med ALLA bekvämligheter...fy fan vad skönt.

 Att äntligen ha ett ställe dit jag/vi  kan åka utan att måste göra något annat än bara njuta av allt som Himos/Jämsä bjuder på och se hur årstiderna ändras. Behöver inte ens fundera på om vi har ved i förrådet för det sköter Himos center om.


Då jag köpte denna stuga var det  sommar och nu har vi redan över gott till höst och snart  är det att välkomna vintern och skidsäsongen. Nästa gång då vi alla kommer hit skall vi åka upp till toppen och grilla och sitta och njuta av vyerna över Himos. Här finns överallt en massa mysiga grillställen med tak.






Blir kärare och kärare för varje gång  jag kommer hit...kan nästan säga att jag har hittat en ny kärlek. Nej visst älskar jag min familj lika mycket som stugan ...men det är nog något speciellt med det som hände efter min olycka....bitarna bara föll på plats.

I ca 3 år  sökte jag en åretrunt stuga med bilväg fram och alla bekvämligheter och nu sitter jag här och har en sådan stuga jag drömt om här i Himos av alla ställen.Hur kan man tycka om ett ställe så mycket (Himos) som jag aldrig besökt för min olycka.




På bilden  här  nedanför ser ni hissen där jag föll så illa att jag inte kunde jobba på tre månade...men längtar redan tillbaka att få åka upp och skida.



 Pohjois Himos after ski är ännu tomt...ingen större rusning där inte.


Denna staty av en man  fanns i Jämsä med namnet  Etäisyys ( Avstånd) för på andra sidan ån stod en staty av en kvinna.

 
 












  Nu njuter jag av hösten och lite pynt som jag piffat upp stugan med.






Har hela mitt liv tyckt om att jobba och fått vara lycklig att jag alltid haft  jobb. Aldrig sportat med att vara sk " sjuk". Dom gånger jag varit borta från jobb så har jag verkligen haft orsak. Alltid ställt upp och jobbat extra om dom behövt  , ännu säger kroppen att jag kan jobba hårt och gasa på och det är roligt.

Så jag har  bara mig själv att tacka för allt jag nu får vara med om eller egentligen  också  Mikko för det var han som egentligen gjorde så att  jag blev intresserad av att börja investera och jag  har aldrig varit rädd för att leva  livet fullt ut ( som ni säkert märkt).

Köpte denna tavla idag hit till stugan och denna text är så bra...stämmer helt. 





Sen köpte jag här om dagen denna  mysig tavla, då det blir mörkt så knäpper man på belysningen ( fungerar med batteri) och så flimrar vekorna så fint i ljusen.




 Idag var jag och besökte den gamla damen som  jag blev bekant med förra gången ...vi hade kafferep , prata och skratta  och timmarna rusade iväg. Innan jag for så gav hon mig en liten gåva....sockor  som jag skall ha i stugan så jag inte skall frysa i vinter här i Himos. Tack Sinikka!! 








Nu njuter jag av bastu, en knastrande brasa och musik.....behöver inte alltid vara duktig  och passa upp andra . 






I morron far jag hem igen och familjen får hem sin betjänt (fniss) ...pigg och utvilad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar